HBO Nordicin uudet sarjat ja elokuvat heinäkuussa 2020: The Night Manager, ensimmäinen suomalainen HBO-tuotanto, scifi-klassikkoon pohjautuva Brave New World…

30.06.2020 07:41 | Muropaketin toimitus

Heinäkuussa HBO Nordicilla alkaa ensimmäinen suomalainen HBO-tuotanto, seitsemän ohjaajan Eristyksissä. Toinen erityisen kiinnostava uutuus on Aldous Huxleyn tieteisklassikkoon pohjautuva Brave New World.

Heinäkuun 2020 uudet julkaisut HBO Nordicilla:

Gossip Girl, kaudet 1-6 – 1. heinäkuuta
Teinidraamasarja perustuu Cecily von Ziegesarin samannimiseen kirjaan. Josh Schwartzin ja Stephanie Savagen luomaa sarjaa tehtiin kuusi kautta, joulukuuhun 2012 saakka. Sarjassa kertojana toimii tuntematon, kaikkitietävä “Gossip Girl”, jolle äänensä lainaa Kristen Bell. Draamasarja seuraa etuoikeutettujen yläluokkaisten nuorten elämää Manhattanin Upper East Sidella. Pääosia näyttelevät Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Ed Westwick ja Chace Crawford.

4 Blocks, kaudet 1–3 – 1. heinäkuuta
Draamasarja kertoo ystävyydestä, perheestä, juonittelusta ja syyllisyydestä Berliinin keskustassa asuvan rikollissuvun silmin. Pääosassa huumekartellin johtajana nähdään Kida Khodr Ramadan, joka yrittää pyristellä irti rikollisuuden verkosta sen jälkeen, kun hänen lankonsa pidätetään. Sarja on käsikirjoittajakolmikko Hanno Hackfortin, Bob Konradin ja Richard Kropfin sekä ohjaaja Marvin Krenin kehittämä.

Robot Chicken, kausi 10b – alkaen 3. heinäkuuta
Palkittu Adult Swim -hittisarja Robot Chicken palaa uusin jaksoin. Stop motion -animaatiosarja parodioi pop-kulttuuria modernilla sketsiohjelmatyylillä. Robot Chicken on Seth Greenin ja Matthew Senreichin luoma ja tuottama, ja kaksikko myös käsikirjoittaa ja ääninäyttelee sarjassa sekä ohjaa sitä yhdessä Tom Sheppardin kanssa. Vastaavina tuottajina toimivat myös John Harvatine IV ja Eric Towner Stoopid Buddy Stoodiosilta.

The White Queen, kaikki jaksot – 7. heinäkuuta
Philippa Gregoryn romaaniin perustuva sarja on kiehtova kuvaus yhdestä Englannin historian dramaattisimmista ja sekasortoisimmista ajoista. Rakkaudesta, himosta, viettelyksestä, petoksesta ja murhasta kertova tarina avautuu kolmen erilaisen, mutta yhtä periksiantamattoman naisen näkökulmasta. Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), Margaret Beaufort (Amanda Hale) ja Anne Neville (Faye Marshall) tavoittelevat kukin paikkaa Englannin valtaistuimella, eivätkä he epäröi juonitella, manipuloida ja vietellä saavuttaakseen sen, mitä haluavat.

The White Princess, kaikki jaksot – 7. heinäkuuta
Philippa Gregoryn samannimiseen kirjaan perustuva sarja kertoo vallasta, perheestä, rakkaudesta ja petoksesta Britannian historian rauhattomimpina aikoina, harvinaislaatuisesti kolmen naisen näkökulmasta. Elisabet Yorkin (Jodie Comer) ja kuningas Henrik VII:n välinen myrskyisä avioliitto tekee virallisesti lopun Ruusujen sodasta, mutta todellinen taistelu kruunusta ei missään tapauksessa ole ohi.

The Spanish Princess, kaikki jaksot – 7. heinäkuuta
Sarja pohjautuu Philippa Gregoryn romaaneihin The Constant Princess ja The King’s Curse. Katariina Aragonialainen (Charlotte Hope) on Espanjan prinsessa, jolle on koko elämänsä ajan lupailtu Englannin valtaistuinta. Hän saapuu sateen pieksemään Englantiin loistokkaan hovinsa ja kamarineitojensa Linan (Stephanie Levi-John) ja Rosan (Nadia Parkes) kanssa. Aviomiehen kuollessa yllättäen Katariina vaikuttaa olevan hukassa, kunnes kruununperillinen, tuleva kuningas Henrik VIII (Ruairi O’ Connor) kiinnittää hänen huomionsa.

At Home: W Domu, koko tuotanto – 9. heinäkuuta
14 erilaista tarinaa eristyksestä. Maineikkaat puolalaiset elokuvantekijät tutkivat koronapandemiasta johtuvaa sosiaalisen eristäytymisen aikaa lyhytelokuvissa, joita yhdistävät samankaltaiset olosuhteet. Kukin tarina kestää alle 10 minuuttia, ja lyhytelokuvat on toteutettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi asetettujen rajoitusten mukaisesti. Jokainen ohjaaja on saanut valita tyylilajinsa vapaasti. Lyhytelokuvat on yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi, joka on katsottavissa kerralla.

Brave New World, kausi 1 – alkaen 16. heinäkuuta
Aldous Huxleyn klassikkoromaaniin perustuva scifi-draamasarja sijoittuu näennäisen täydelliseen tulevaisuuden yhteiskuntaan, jossa perhe, raha, yksiavioisuus ja yksityisyys on kielletty. Kun tässä uudessa maailmassa elävät Bernard Marx (Harry Lloyd) ja Lenina Crowne (Jessica Brown Findlay) matkaavat Uuden Lontoon ulkopuolelle villi-ihmisten maille, he tapaavat villinä elävän Johnin (Alden Ehrenreich), ulkopuolisen, joka on kasvanut ilman heidän tuntemansa maailman rajoituksia. Johnin saapuminen Uuteen Lontooseen uhkaa utopisen yhteiskunnan rauhaa ja tasapainoa.

A.P. Bio, kausi 3 – 16. heinäkuuta
Komediasarja seuraa häpäistyä Harvard-filosofi Jack Griffiniä (Glenn Howerton), joka joutuu unelmatyöpaikkansa menettäessään palaamaan Ohion Toledoon ja työskentelemään lukion edistyneiden kurssin biologian opettajana. Whitlock High Schooliin rymistellessään Jack tekee selväksi, ettei aio opettaa biologiaa lainkaan. Kun Jack oivaltaa, että hänellä on käsissään joukko priimusoppilaita, hän päättää käyttää näitä omaksi hyödykseen. Samalla rehtori Durbin (Patton Oswalt) sinnittelee hillitäkseen Jackia ja osoittaakseen olevansa edelleen kukkulan kuningas.

Momma Named Me Sheriff, kaikki jaksot – 17. heinäkuuta
Animoitu Adult Swim -tilannekomediasarja on Will Carsolan ja Dave Stewartin käsialaa. Mr. Pickles -animaatiosarjan spin off jatkaa siitä, mihin Mr. Pickles -sarja jäi. Sarja seuraa kaupungin tolloa sheriffiä, joka asuu edelleen äitinsä kanssa ja jonka paras ystävä on nukke.

Eristyksissä, kausi 1 – alkaen 19. heinäkuuta
Seitsemän ohjaajaa, seitsemän tarinaa, samat olosuhteet: sosiaalisen eristäytymisen ajanjakso. Uudessa suomalaisessa antologiasarjassa maineikkaat ohjaajat esittävät kukin oman näkemyksensä koronaviruspandemian aiheuttamasta poikkeuksellisesta tilanteesta. Seitsemästä fiktiivisestä lyhytelokuvasta koostuva sarja on historian ensimmäinen suomalainen HBO-alkuperäistuotanto. Palkitut suomalaisohjaajat AJ Annila, Aleksi Salmenperä, Alli Haapasalo, Mikko Kuparinen, Mika Kurvinen, Teemu Nikki ja Marja Pyykkö ohjaavat kukin yhden Eristyksissä-sarjan jaksoista.

One Way Or Another (Por H O Por B), kaikki jaksot – 22. heinäkuuta
Uusi espanjalainen HBO-tuotanto perustuu sarjan käsikirjoittajan ja ohjaajan Manuela Burlo Morenon Goya-ehdokkaana olleeseen lyhytelokuvaan nimeltä Pipas. Komediasarja seuraa lapsuudenystäviä Hachea (Marta Martin) ja Beleniä (Saida Benzal), jotka eivät ole nähneet toisiaan vuosikausiin. Nyt he tapaavat jälleen Madridin hipsterialueella Malasañassa, jonne molemmat ovat muuttaneet. Pääkaupungin liepeillä olevasta pikkukaupungista kotoisin olevat ystävykset pyrkivät sopeutumaan maailmaan, joka on heille täysin tuntematon.

The Night Manager, kaikki jaksot – 22. heinäkuuta
Palkittu draamasarja on tanskalaisohjaaja Susanne Bierin nykyaikainen tulkinta John le Carrén vakoojaromaanista. Sarja seuraa hotellinjohtaja Jonathan Pinea (Tom Hiddleston), joka yrittää kukistaa kansainvälisen asekauppias Richard Roperin (Hugh Laurie). Britannian salaisen palvelun agentti (Olivia Colman) palkkaa Pinen, entisen sotilaan, soluttautumaan Roperin sisäpiiriin. Ujuttautuakseen Roperin lähelle Pinen on vastustettava Roperin kauniin tyttöystävän Jedin (Elizabeth Debicki) viehätysvoimaa ja selvittävä epäilevän yhteistyökumppani Corkoranin (Tom Hollander) ristikuulusteluista. Jotta Pine voi napata rikollisen, hänestä on ensin itsekin tultava sellainen.

Burning Bush, kaikki jaksot – 24. heinäkuuta
Palkitun puolalaisohjaaja Agnieszka Hollandin kolmeosainen HBO-minisarja perustuu tositapahtumiin. Draamasarja kertoo opiskelija Jan Palachista, joka sytytti itsensä tuleen Neuvostoliiton miehitystä vastustaakseen Tšekkoslovakiassa vuonna 1969. Minisarja käsittelee säväyttävästi aikakauden monimutkaisia jännitteitä.

Room 104, kausi 4 – alkaen 25. heinäkuuta
Jay ja Mark Duplassin luoma antologiasarja palaa uusin jaksoin. Sarjan jokainen jakso on oma kokonaisuutensa. Tyylilaji vaihtelee jaksosta riippuen: 4. kaudella nähdään sekä tummanpuhuvaa komediaa, scifiä että sarjan historian ensimmäinen animoitu jakso. Mark Duplass käsikirjoittaa, näyttelee, ohjaa ja esittää sarjaa varten tehtyä musiikkia. Uudella kaudella vierailevat muun muassa Jillian Bell, Dave Bautista, Melissa Fumero, Kevin Nealon, Erinn Hayes, Linda Lavin, Jennifer Kim sekä Kevin McKidd.

Toonix Kids:

3. heinäkuuta
Taffy, kausi 1 (jaksot 67–78)
Turbo

5. heinäkuuta
Shrek kolmas (Shrek the Third)

10. heinäkuuta
Grizzy and the Lemmings, kausi 1 (jaksot 21–40)
Omppu ja Sipuli (Apple & Onion), kausi 1 (jaksot 11–20)
Katti (Dr. Seuss The Cat in the Hat)

17. heinäkuuta
Tom & Jerry, kausi 1 (jaksot 38–55)

24. heinäkuuta
Oktonautit (Octonauts), kausi 1 (jaksot 1–26)
Surf’s Up – tyrskyn ratsastajat

31. heinäkuuta
Unelmatarha (In the Night Garden), kausi 5 (jaksot 1–20)
Sei7semäs kääpiö (The Seventh Dwarf)

Heinäkuun kirjastoelokuvat:

1. heinäkuuta:
Notting Hill
Lucy
Wolf of Wall Street (’13)
Inglourious Basterds
The Adjustment Bureau
The Theory of Everything
Boyhood
Identity Thief
Evan Almighty
Knocked Up
The 40 Year-Old Virgin
Gladiator
Pitch Black
Back to the Future

18. heinäkuuta:
The Choice

20. heinäkuuta:
Hääkuvaaja (Bröllopsfotografen)
Aurinkomyrsky (Solstorm)
Miss Sweden (Fröken Sverige)

22. heinäkuuta:
Mulholland Drive
The Others

25. heinäkuuta:
Ciao Bella
Offside
Kaikki pehkostani – seksikomedia viherpeukaloille (Allt Om Min Buske)
Storm
Black Butterfly
Finding Altamira
Journey’s End

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.