HBO Nordicin uutuudet elokuussa 2020: Kauhusarja Lovecraft Country, This is England -minisarjat, suuri määrä uusia kirjastoelokuvia…

31.07.2020 17:02 | Helinä Laajalahti

Elokuussa HBO Nordicilla alkaa odotettu kauhusarja Lovecraft Country, joka vie ajomatkalle läpi monenlaisten hirviöiden asuttaman 1950-luvun Amerikan. Dokumenttien puolella tarjolle tulee The Vow, joka sukeltaa ihmiskauppaan kietoutuneen seksikultin maailmaan.

Elokuun uudet julkaisut HBO Nordicilla:

Trigonometry, kausi 1 – 1. elokuuta
BBC-sarja polyamorisesta suhteesta. Lontoolainen pariskunta, kahvilaa pyörittävä Gemma (Thalissa Teixeira) ja ensihoitaja Kieran (Gary Carr), tuskailee kalliin asuntonsa kanssa ja päättää ottaa kämppäkaverin asumaan kanssaan rahatilannetta helpottaakseen. Kämppikseksi muuttaa viehättävä ranskalaistyttö Ray (Ariane Labed), joka saa molempien päät sekaisin. Ihastuttavassa, romanttisessa millenniaalisarjassa on realistinen, indie-henkinen sävy.

The Young Pope, kausi 1 – 1. elokuuta
Emmy-ehdokkaana ollut sarja on Oscar-palkitun ohjaajan Paolo Sorrentinon käsialaa. Sarjaa tähdittävät Jude Law sekasortoa kylvävän paavi Pius XIII:n roolissa sekä Diane Keaton paavin luotettuna neuvonantajana, sisar Maryna. Nuori kardinaali Lenny Belardo (Law) ottaa paaviksi noustessaan nimekseen Pius XIII ja ryhtyy haastamaan Vatikaanin vallitsevia käytäntöjä. Levottomuutta niin kirkossa kuin sen ulkopuolella aiheuttavaa Lennyä ajaa palo kohdata vanhempansa, jotka hylkäsivät hänet lapsena.

Dignity, kausi 1 – 1. elokuuta
Entisen natsisotilaan Paul Schaeferin (Götz Otto) hiljaiseen chileläiskylään perustama, salaperäinen germaaninen kultti ‘Colonia Dignidad’ on kiduttanut, murhannut ja hyväksikäyttänyt lapsia vuosikymmenten ajan. Vallan vaihtuessa Chile on viimein valmis tekemään väkivallasta lopun. Nuori syyttäjä Leo Ramírez (Marcel Rodriguez) saa tehtäväkseen saattaa kultin hämäräperäisen johtajan oikeuden eteen. Niin tehdäkseen hänen on kuitenkin kohdattava oma salainen, kulttiin kytkeytyvä menneisyytensä – hänen pikkuveljensä kuoltua salaperäisissä olosuhteissa 20 vuotta sitten itse kulttijohtaja Schaefer maksoi Leon opinnot Saksassa hiljentääkseen hänet.

The Swamp – 5. elokuuta
Dokumenttielokuva kurkistaa Washingtonin politiikan kulisseihin. Dokumentissa seurataan kolmea kapinallista republikaanien kongressiedustajaa, jotka pyrkivät “kuivattamaan suon” eli nitistämään korruption kohdatessaan samanaikaisesti paineita varojen keräämiseen puoluetta sekä omia vaalikampanjoitaan varten. Ohjaajat Daniel DiMauro ja Morgan Pehme (Get Me Roger Stone) seuraavat republikaaniedustaja Matt Gaetzia, Thomas Massieta ja Ken Buckia vuoden ajan, tuoden esiin järjestelmän, jossa varainkeruun korostunut tärkeys tahraa koko kongressin. Ainutlaatuinen materiaali politiikan kulissien takaa tarjoaa paljastavan näkökulman amerikkalaisen hallinnon ytimestä.

J.J. Villard’s Fairy Tales, kausi 1 – 7. elokuuta alkaen
Adult Swimin animaatiokauhukomedia käsittelee tuttuja Grimmin satuja uudesta, hulvattoman kieroutuneesta näkökulmasta. Tutut sadut, kuten Lumikki ja Punahilkka ovat yhtä hurmaavia kuin aina ennenkin, mutta nyt ne on päivitetty ja pumpattu täyteen raakaa, epärationaalista ja törkeää omituisuutta. Vartin mittaiset animaatiojaksot ovat JJ Villardin (King Star King) luomia ja tuottamia. Ääninäyttelijöinä ovat muun muassa Linda Blair, Warwick Davis, Robert Englund, Corey Feldman, Alan Oppenheimer, Jennifer Tilly sekä Villard itse.

Lovecraft Country, kausi 1 – 17. elokuuta alkaen
Misha Greenin, Jordan Peelen ja J.J. Abramsin tuottama kauhudraama perustuu Matt Ruffin romaaniin. Sarja seuraa Atticus Freemania (Jonathan Majors), joka lähtee ystävänsä Letitian (Jurnee Smollett-Bell) ja setänsä Georgen (Courtney B. Vance) kanssa ajomatkalle läpi 1950-luvun rotusyrjintää tihkuvan Amerikan löytääkseen kadonneen isänsä. Tästä alkaa selviytymistaistelu, jonka varrella matkalaiset kamppailevat selvitäkseen sekä valkoihoisen Amerikan rasistisista kauhuista että karmivista hirviöistä, jotka olisi voitu repäistä suoraan kauhukirjailija H.P. Lovecraftin pokkarien sivuilta.

Frayed, kausi 1 – 19. elokuuta
Lontoo, 1988. Simone Burbeckin (Sarah Kendall) elämä vaikuttaa täydelliseltä: hän asuu kartanossa aviomiehensä ja lastensa kanssa, ja arkeen kuuluvat kallis remontti, illalliskutsut sekä koulun varainkeruutapahtumat. On vain yksi ongelma: kaikki tämä on valetta. Kun Simonen mies menehtyy sydänkohtaukseen prostituoidun kanssa vehdatessaan, hänen taloutensa todellinen tila paljastuu. Äkkiä Simone on rahaton, koditon ja hyljeksitty. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin palata lapsuudenkotiinsa Australian Newcastleen, elämään, jonka hän jätti taakseen yli 20 vuotta sitten.

This Is England ‘86, minisarja – 20. elokuuta
Brittiläinen minidraamasarja on vuonna 2006 ensi-iltansa saaneen This Is England -elokuvan spin-off. Elokuvan tapahtumista on kulunut kolme vuotta, ja mod-alakulttuuri kokee uutta kukoistuskautta. Vuoden 1986 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut ovat käynnissä. Shaun (Thomas Turgoose) saa päättökokeensa tehtyä ja tajuaa, ettei ole enää lapsi. Tuttu porukka seikkailee 80-luvun puolivälin Englannissa etsien hauskuutta, työtä sekä jotain, mikä voisi muistuttaa tulevaisuutta.

This Is England ‘88, minisarja – 20. elokuuta
Shane Meadowsin ja Jack Thornen käsikirjoittama brittiläinen minidraamasarja on This Is England -elokuvan spin-off. On joulukuu vuonna 1988. Sielunkumppanit Woody (Joseph Gilgun) ja Lol (Vicky McClure) ovat ajautuneet erilleen toisistaan ja kaveriporukastaan. Yrittäessään ymmärtää, mitä aikuiseksi kasvaminen tarkoittaa, Shaun (Thomas Turgoose) aloittaa opinnot, mutta asiat saavat pian ikävän käänteen.

This Is England ‘90, minisarja – 20. elokuuta
Shane Meadowsin ja Jack Thornen luoma draamasarja jatkaa BAFTA-palkittujen, This Is England -elokuvaan perustuvien minisarjojen ketjua. Tällä kertaa on vuosi 1990, ja teknobilekulttuuri on juuri rantautunut Englantiin. The Stone Rosesin sävelet vaanivat Shaunia (Thomas Turgoose) ystävineen: Woody (Joseph Gilgun) ja Lol (Vicky McClure) leikkivät tyytyväisenä kotia, mutta tuleva vuosi tulee muuttamaan jokaisen elämän.

Yolo: Crystal Fantasy, kausi 1 – 21. elokuuta
Aikuisten animaatiosarja seuraa kahta australialaista bilehilettä, Sarahia ja Rachelia, jotka etsivät hauskuutta, uusia kokemuksia, positiivisia fiiliksiä sekä toiveikkaita horoskooppeja Wollongongin kummallisessa kaupungissa. Sarah haikailee rakkauden perään, kun taas Rachel kaipaa kaaosta, mikä usein saattaa tytöt törmäyskurssille outojen australialaisten, puskissa asuvien otusten ja omalaatuisten nomadien kanssa. Animaatiokomedioistaan tunnetun Michael Cusackin luoma sarja on Cusackin ja Mike Cowapin tuottama.

The Vow, kausi 1 – 24. elokuuta alkaen
HBO-dokumenttisarjan takana ovat Emmy-palkitut, Oscar-ehdokkaanakin olleet ohjaajat Jehane Noujaim ja Karim Amer (Control Room, The Square, The Great Hack). Sarja seuraa erilaisia NXIVM (lausutaan Nexium) -kulttiin liittyneitä ihmisiä ja tarkastelee heidän kokemuksiaan tarkkanäköisesti ja syvällisesti. Dokumenttisarja kuvaa järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyneen seksikultin jäsenten kaipuuta henkilökohtaiseen kasvuun.

Elokuun Toonix Kids:

2. elokuuta:
Shrek ja ikuinen onni (Shrek Forever After)

7. elokuuta:
Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus (The Adventures of Tintin)
Maša ja Karhu (Masha and the Bear), kausi 3 (jaksot 14–26)

14. elokuuta:
Purosalon poppoo (Craig of the Creek), kausi 2 (jaksot 11–19)
Kesäleirisaari (Summer Camp Island), kausi 2 (jaksot 1–10)

21. elokuuta:
Miffyn seikkailut – suuret ja pienet (Miffy’s Adventures Big & Small), kausi 1 (jaksot 1–26)
Smurffit 2 (The Smurfs 2)

28. elokuuta:
Ozzy
Teletapit (Teletubbies), kausi 2 (jaksot 1–20)
Molang, kausi 1 (jaksot 1–52)

Elokuun kirjastoelokuvat:

1. elokuuta:
Edge of Tomorrow
Mad Max: Fury Road
Hairspray

8. elokuuta:
Step Up
Step Up 2: The Streets
Step Up All In

12. elokuuta:
Jason Bourne
Bridget Jones – elämäni sinkkuna (Bridget Jones’s Diary)
Bridget Jones: Elämä jatkuu (Bridget Jones: The Edge Of Reason)
Bridget Jones’s Baby
The Huntsman: Winter’s War
The Purge: Election Year
Tanskalainen tyttö (The Danish Girl)
Everest (’15)
Room
Lumikki ja metsästäjä (Snow White and the Huntsman)

15. elokuuta:
Puuta, heinää ja muutama vesiperä (Lock, Stock & Two Smoking Barrels)
Yhdeksäs portti (The Ninth Gate)
Lumen taju (Smilla’s Sense of Snow)
Happy-Go-Lucky
Amores Perros
Aidosti outoa (Stranger Than Fiction)
The Blair Witch Project
Ghost In the Shell
Dyyni (Dune)
Amerikan Psyko (American Psycho)
Reservoir Dogs
Traffic
’71
Rakkautta ennen keskiyötä (Before Midnight)
Brimstone
Dogman
Frank
Kaikki mitä rakastimme (From the Land of the Moon)
Galveston
God’s Own Country
The Hummingbird Project
Jawbone
Leviathan
Love and Friendship
The Man Who Killed Don Quixote
Minä, sinä ja kaikki muut (Me and You and Everyone We Know)
Only Lovers Left Alive
A Prayer Before Dawn
Starred Up
Una
Young Sophie Bell
5. Aalto (The 5th Wave)

20.  elokuuta:
This Is England

23. elokuuta:
Miss Bala

30. elokuuta:
Brightburn

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.