HBO Nordicin uutuudet helmikuussa: Jim Carreyn tähdittämä Kidding jatkuu, uusi rikossarja Zero Zero Zero alkaa…

01.02.2020 21:01 | Muropaketin toimitus

Helmikuussa HBO Nordic tarjoaa monia mielenkiintoisia dokumentteja ja uusin kausin jatkuvia suosikkisarjoja kuten My Brilliant Friend ja Jim Carreyn tähdittämä Kidding. Uutuussarja Zero Zero Zero vie katsojat keskelle julmaa kansainvälistä huumekauppaa.

HBO Nordicilla tulossa helmikuussa:

Mcmillions, kausi 1 – 4. helmikuuta alkaen
HBO:n uusi kuusiosainen dokumenttisarja tutustuttaa katsojat taruakin ihmeellisempään tapaukseen, missä turvapäällikkö, joka ohjasi McDonald’sin Monopoly-peliä vuosikymmenen ajan, varasti miljoonia dollareita ja rakensi Yhdysvalloissa laajan salaliittolaisten yhteistyöverkoston. Dokumentin on tuottanut Mark Wahlbergin tuotantoyhtiö Unrealistic Ideas.

High Maintenance, kausi 4 – 8. helmikuuta alkaen
Uudella kaudella The Guy (Ben Sinclair) kulkee ympäri kaupunkia polkupyörällä jättäen hyvästit viime kauden matkailuautolle. Uuden ystävänsä kanssa The Guy pistäytyy monenlaisten asiakkaiden luona, joiden erilaiset elämät, työpaikat, identiteetit ja olosuhteet paljastavat ihmisen yhteyden, jota me kaikki etsimme.

Kidding, kausi 2 – 10. helmikuuta alkaen
Jim Carrey palaa uudelleen Golden Globe -ehdokkuuden saaneeseen rooliinsa suosittuna lastenohjelman juontaja Jeff Picklesinä, jonka elämä on romahtamassa hänen ympärilleen. Toisella kaudella Jeff tajuaa, että jos hän voi valehdella ensimmäistä kertaa elämässään, hän saa kaiken mitä hän on koskaan halunnut. Vierailevana tähtenä tulevalla kaudella nähdään pop-tähti Ariana Grande.

My Brilliant Friend: The Story Of A New Name, kausi 2 – 11. helmikuuta alkaen
Uusi kausi alkaa suoraan siitä, mihin ensimmäisellä kaudella jäätiin Lilan ja Elenan ollessa 16-vuotiaita. Lila on juuri mennyt naimisiin ja uskoo menettäneen oman identiteettinsä otettuaan aviomiehensä nimen. Elena on malliopiskelija, mutta Lilan häissä hän tajuaa, ettei ole onnellinen naapurustossaan tai sen ulkopuolella. ”Uuden nimen tarina” perustuu Elena Ferranten suositun neliosaisen Napoli-kirjasarjan toiseen romaaniin. Sarjan jaksot esitetään kahden jakson erissä ma-ti keskiyön molemmin puolin.

Ali & Cavett: The Tale Of The Tapes – 12. helmikuuta
Dokumentti tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen nyrkkeilylegenda Muhammad Aliin kronikoimalla hänen elämänsä ja uransa tv-isäntä Dick Cavettin kanssa syntyneen yhteyden kautta. Ali esiintyi kolminkertaisen Emmy-voittaja Cavettin myöhäisillan keskusteluohjelmassa neljätoista kertaa. Tämä epätodennäköinen duo tuli tunnetuksi provosoivista keskusteluista, joiden myötä heidän ystävyytensä kesti yli 50 vuoden ajan. Dokumentissa keskitytään Alin nousukauteen 60-luvun puolivälissä ja kuinka hän, ensimmäisenä nyrkkeilijänä, joka todella oli televisiokauden tuote, käytti mediavaikutustaan rodun oikeudenmukaisuuden puolestapuhujana. Dokumentin ovat kirjoittaneet yhdessä Dick Cavett ja ohjauksesta vastaava Robert S. Bader.

Zero Zero Zero, kausi 1 – 14. helmikuuta alkaen
Uutuussarja Zero Zero Zero (kuvassa) perustuu Roberto Savianon (Gomorrah) menestyskirjaan ja seuraa brutaalia kansainvälistä huumekauppaa sekä sen taloudellisia ja poliittisia vaikutuksia. Juonen ytimessä ovat perhedynamiikka, meksikolaiset kartellit, ’Ndrangheta (Calabrian mafia) ja korruptoituneet liikemiehet. Pääosissa nähdään Andrea Riseborough ja Gabriel Byrne. Tanskalaisohjaaja Janus Metz ohjaa kolme jaksoa. 8-osaisen draamasarjan kielinä kuullaan sekä englantia, espanjaa että italiaa. Sarjan jaksot esitetään kahden jakson erissä ja ne tulevat saataville perjantain myöhäisilloissa.

Strike Back, kausi 7 – 15. helmikuuta alkaen
Toimintasarjassa seurataan huippusalaisen terrorisminvastaisen Section 20 -järjestön hengenvaarallisia tehtäviä, jotka vievät heitä ympäri maapallon taistellessaan laaja rikollis- ja terroristiverkostoa vastaan. Uudella kaudella sarjaan mukaan liittyvät Alec Secăreanu (God’s Own Country, Baptiste) ja Ivana Miličević (Banshee, Gotham).

Last Week Tonight With John Oliver, kausi 7 – 18. helmikuuta alkaen
Koomikko John Oliver käsittelee ajankohtaisohjelmassaan omaleimaisella otteella viikon kiinnostavimmat yhteiskunnalliset, poliittiset ja eksistentiaaliset aiheet, jotka askarruttavat meitä kaikkia.

Bad Banks, kausi 2 – 19. helmikuuta alkaen
Kuusi kuukautta on kulunut siitä, kun finanssimaailma melkein romahti kriisissä. Tiukentuneet ehdot ja säännöt tekevät liiketoiminnasta erittäin vaikean maailman kolmanneksi suurimmalle pankille – Deutsche Global Investille. Kunnianhimoisella sijoituspankkiirilla Jana Liekamilla (Paula Beer) asiat eivät suju suunnitellusti. Hänellä ja hänen tiimillään, joka työskentelee Christelle Leblancin (Désirée Nobusch) palveluksessa, ovat kädet sidotut. Mutta Jana nousee nopeasti vahvaan asemaan, kun Leblanc lähettää hänet Berliiniin uutta tehtävää varten. Janalla on kuitenkin myös oma salainen agendansa, sillä hän edelleen, kaikesta huolimatta, paheksuu pomoaan.

We Are The Dream: The Kids Of The Oakland Mlk Oratorical Fest – 19. helmikuuta
Joka vuosi Kalifornian Oaklandissa sadat peruskoululaiset kilpailevat Martin Luther King Oratorical Festival -tapahtumassa esittämällä yhdistelmiä julkaistuista ja alkuperäisistä runoista ja puheista. Tämä dokumenttielokuva kuvaa kuukausia, joiden aikana valmistaudutaan vuosittaiseen festivaaliin, kun koulut ympäri kaupunkia lähettävät parhaimmat opiskelijansa kilpailemaan. Ohjelma on muotokuva intohimoisista nuorista, jotka nostavat äänensä välittämistään aiheista – rodullisesta epäoikeudenmukaisuudesta, maahanmuutosta ja muusta – sekä heitä juhlivasta yhteisöstä. Dokumentin on ohjannut Emmy®-palkittu Amy Schatz ja sen vastaava tuottaja on True Detective -sarjasta tuttu näyttelijä Mahershala Ali.

Whitmer Thomas: The Golden One – 23. helmikuuta
Koomikko-näyttelijä Whitmerin ensimmäinen komediaspesiaali on provosoiva ja henkilökohtainen sekoitus tarinankerrontaa, komediaa, musiikkia ja dokumentteja. Spesiaali johdattaa katsojat omaperäisen stand up -koomikon matkassa hänen kotikonnuilta Persianlahden rannikolta esiintymislavalle, jossa hänen edesmennyt äitinsä yhdessä kaksoissiskonsa kanssa esiintyi. Whitmer ruotii lapsuuttaan Alabamassa, nykyistä elämäänsä LA-koomikkona ja niitä kiistattomia eroavaisuuksia ja yhtäläisyyksiä näiden kahden paikan välillä, omaa identiteettiään, treffimaailmassa kohtaamiaan ongelmia ja hänen äitinsä jättämää vaikutusta.

Kirjastoelokuvia – saataville 20. helmikuuta
Before We Go
The Edge of Love
Imagine Me & You (Amor yllättää)
The Impossible (Selviytyminen)
The Last Legion
Miss Potter (Beatrix Potter – taiteilijaelämää)
The Oxford Murders (Oxfordin murhat)
Perfume: The Story of a Murderer (Parfyymi)
Seven Psychopaths (Seitsemän psykopaattia)
Sleeping With Other People
Suite Francaise
The Young Victoria (Nuori Victoria)

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat