HBO Nordicin uutuudet joulukuussa: Vikingsin viimeinen kausi alkaa, Tell Me a Storyn ja Marvel’s Runawaysin uudet kaudet…

30.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

Joulukuussa HBO Nordicissa alkaa viimeinen kausi sarjasta Vikings. Tuttuja satuja uuteen uskoon vääntävä Tell Me a Story jatkuu toisen kauden myötä ja Marvel’s Runawaysista alkaa kolmas kausi. Dokumenttipuolella tarjolle tulee muun muassa orpolapsista kertova Finding The Way Home.

Joulukuun uutuudet HBO Nordicilla:

Vikings, kausi 6, A-osa – 5. joulukuuta alkaen
Vuosien levottomuuksien ja tragedioiden jälkeen koittaa sarjan tähän asti suurin huipennus, kun viikingit matkustavat uusille maille tuhansia kilometrejä Kattegatista. He tapaavat pahamaineisia vihollisia taisteluissa ja kohtaavat viimein Ragnarin kuoleman seuraukset. Oraakkelin näyt käyvät toteen, kun viimeinen kausi antaa vastaukset tärkeisiin kysymyksiin elämästä ja kuolemasta, tehden selväksi, että sota ei ole ohi.

Tell Me A Story, kausi 2 – 6. joulukuuta alkaen
10-osainen toinen kausi täysin uusilla saduilla ja hahmoilla sisältää tarinat kolmesta legendaarisesta prinsessasta ennennäkemättömällä tavalla: Kaunotar ja Hirviö, Prinsessa Ruusunen ja Tuhkimo. Kaudella tavataan Pruitin perhe heidän navigoidessa läpi rakkauden, menetyksen, romanssin ja kauhun musiikkikaupunki Nashvillen siluettia vasten.

Wataha, kausi 3 – 6. joulukuuta alkaen
Kolmas kausi alkaa, kun rajavartiolaitoksen virkailijat pidättävät kaksi siirtolaista, jotka yrittävät paeta Puolasta Ukrainaan. Jäljittäessään heitä Rebrow päätyy vahingossa rikospaikalle. Väkivaltainen tappo saa Puolan pois tolaltaan. Markowski aloittaa tutkinnan, kun taas Rebrow pyytää Doboszilta apua epäillen, että tapaus saattaa olla isompi miltä näyttää. Kiivetessään uraportaita Varsovassa, Dobosz palaa vastahakoisesti Bieszczady-vuorille. Wataha on HBO Europen Puolan alkuperäistuotantoa.

The L Word: Generation Q – 9. joulukuuta alkaen
Uraauurtava draamasarja pyöri alun perin Showtimella vuosina 2004-2009. Sarja seuraa edelleen Bette Porterin, Alice Pieszeckin ja Shane McCutheonin elämää nyt yhdessä uuden sukupolven monipuolisten ja itsevarmojen LGBTQIA-hahmojen kanssa, kun he kokevat rakkautta, sydänsuruja, seksiä, takaiskuja ja menestyksiä LA:ssa. Uudet hahmot ovat Dani Nunez, Micah Lee, Finley, Sophie Suarez ja Gigi.

Work In Progress – 9. joulukuuta alkaen
Hauska ja ainutlaatuisesti inhimillinen komedia. Sarjan McEnany on 45-vuotias, omien sanojensa mukaan lihava lesbo Chicagosta, jonka epäonnisuus ja epätoivo johdattavat hänet yllättäen vilkkaasti muuttuvaan suhteeseen.

Moonlight Sonata: A Deafness In Three Movements – 12. joulukuuta
Dokumentissa tutustutaan 11-vuotiaaseen Jonasiin, jolla on sisäkorvaistute ja joka yrittää oppia Beethovenin kuuroutuessaan säveltämän Kuutamosonaatin. Jonasin isovanhemmat, Paul ja Sally, ovat olleet kuuroja lähes 80 vuotta, mutta toisin kuin Jonas, he ovat eläneet suurimman osan elämästään hiljaisuuden ympäröimänä. Kun Jonas sukeltaa syvemmälle Beethovenin musiikkiin, hänen isovanhempansa alkavat tuntea heidät välillään olevan kuilun. Tarinasta tulee sukupolvien välinen tarina kuuroudesta ja syvästi henkilökohtainen muotokuva kolmesta elämästä ja löydöistä menetyksen takaa.

Marvel’s Runaways, kausi 3 – 13. joulukuuta alkaen
Kaikki teinit pitävät vanhempiaan pahoina. Mutta mitä jos he oikeasti ovat? Marvelin Runaways on tarina kuudesta erilaisesta teinistä, jotka tulevat juuri ja juuri toimeen keskenään, mutta jotka joutuvat työskentelemään yhdessä yhteistä vihollista vastaan – heidän vanhempiaan.

Baron Noir, kausi 2 – 18. joulukuuta
”Pelastaakseen tasavallan” Amélie Dorendeu pyrkii voittamaan Ranskan presidentinvaalit noudattaen Philippe Rickwaertin vaarallista ja kieroa strategiaa. Äskettäin vankilasta vapautuneena ja oikeudenkäyntiä odotettavalla Rickwaertilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ohjata Amélieta kulissien takaa. Amélien lyhyt voitto ja maan jakautuminen johtavat kuitenkin ennennäkemättömään institutionaaliseen kriisiin. Riittääkö Rickwaertin taktiset taidot sovittamaan yhteen sovittamattoman? Vai onko hänen jouduttava hyväksymään oma kohtalonsa ja paljastamaan siten tumman paronin todellisen luonteen? Kaikki jaksot tulevat nähtäville kerralla.

Over The Hills – 19. joulukuuta
Suuri etäisyys. 2852 kilometriä Brnon ja Diveyevon, idän ja lännen, isän ja pojan välillä. Niin kaukana, mutta niin lähellä. Kesäloman lopussa Vít ja hänen poikansa Grisha lähtevät pitkälle matkalle Venäjälle. Heti kun he pääsevät autoon, poika asettaa kuulokkeet päähänsä ja isä upottaa itsensä muistoihin. Silti nämä kaksi eivät voi paeta toisiaan. Mutta on yksi asia, joka voi saada heidät jälleen kerran lähentymään – yhteinen etsintä. Mutta mitä he etsivät? Dokumentti on HBO Europen Tšekin alkuperäistuotanto.

Finding The Way Home – 19. joulukuuta
J.K. Rowlingin Lumos-säätiön toiminnan inspiroima dokumentti kertoo kahdeksasta lapsesta, jotka ovat olleet sijoitettuina huolestuttavissa olosuhteissa orpokodeissa ja muissa laitoksissa ympäri maailmaa. Nyt heidät on saatettu uudelleen yhteen perheenjäsentensä kanssa tai sijoitettu rakastaviin sijaiskoteihin. Perheiden, sosiaalityöntekijöiden ja omistautuneiden sijaisvanhempien avulla tämä silmiä avaava dokumentti kuvaa sitä, mitä todella tarkoittaa olla kotona. Dokumentin ovat ohjanneet Emmy-palkitut Jon Alpert ja Matthew O’Neill.

Foodie Love – 25. joulukuuta
Pariskuntia hyvän ruoan ystävistä yhteen tuova mobiilisovellus yhdistää Foodie Loven päähenkilöt: kaksi kolmekymppistä, jotka lähtevät matkaan tutustuakseen toisiinsa muiden epäilyksistä huolimatta. Useiden treffien aikana heidän on selvitettävä, riittääkö heidän yhteinen omistautumisensa japanilaiseen yuzuun tai jaettu inho ruokahifistelyn teeskentelyä kohtaan kestävän rakkaustarinan perustaksi. Sarja vie kulinaariselle matkalle ympäri maailmaa, aina Italian jäätelöistä Japanin katuruokien äärelle. Goya-palkittu Isabel Coixet on kirjoittanut ja ohjannut Foodie Loven, ensimmäisen televisiosarjansa. HBO Europen Espanjan alkuperäissarja. Kaikki kahdeksan puolen tunnin mittaista jaksoa tulee saataville samana päivänä.

Kirjastoelokuvia (Tulevat saataville 20.12.):
A Long Way Down
One Chance
Samba
En underbar jävla jul
Så som i himmelen (Niin kuin taivaassa)
Stille hjerte

Toonix Kids:
Scooby Doo – Vampyyrimusiikkia – 6. joulukuuta
Purosalon poppoo (2. kausi, jaksot 1-10) – 6. joulukuuta
Mia ja Minä (1. kausi, jaksot 1-26) – 13. joulukuuta
Pipsa Possu (3. kausi, jaksot 1-26) – 20. joulukuuta
Paddington – 20. joulukuuta
Puuha-Pete (5. kausi, jaksot 1-15)  – 22. joulukuuta
Viiru ja Pesonen – 22. joulukuuta
Katto-Kassinen (uusi animaatioversio) – 27. joulukuuta

Hiljattain lisätyt:
Asterix ja Viikingit
Karhuveljeni Koda
Monsterit Oy
Peppi Etelämerellä
Ratatouille
Toy Story 3
Up – kohti korkeuksia
WALL-E
Victor ja Valentino (1. kausi, jaksot 1-20)

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat