HBO Nordicin uutuudet kesäkuussa 2020: Kotimaista sotadraamaa sarjamuodossa, Doom Patrol jatkuu, uutena rikossarjana alkaa Perry Mason…

31.05.2020 10:03 | Muropaketin toimitus

Kesäkuussa HBO Nordicilla palataan muun muassa mainion Doom Patrolin pariin ja uutuutena alkaa rikossarja Perry Mason. Kotimaista tuotantoa tarjolle on tulossa kaksin verroin, sillä palvelussa julkaistaan Tuntematon sotilas -sarja sekä Jyri Kähösen rikossarja Trackers.

Kesäkuun 2020 uutuudet HBO Nordicilla:

Tuntematon Sotilas – 1. kesäkuuta
Väinö Linnan vuonna 1954 ilmestyneeseen klassikkoromaaniin perustuva viisiosainen sarja seuraa jalkaväkiosaston taivalta jatkosodassa kolmen vuoden ajan. Jussi-palkitun Tuntematon sotilas -elokuvan pohjalta tehty sarja sisältää yli puolentoista tunnin verran elokuvassa näkemätöntä materiaalia: osa hahmoista saa sarjassa suuremman roolin kuin elokuvassa, ja tunteiden kuvaamiselle on annettu enemmän aikaa. Sarjan pääosissa nähdään elokuvan tapaan Eero Aho (Rokka), Johannes Holopainen (Kariluoto), Jussi Vatanen (Koskela) ja Aku Hirviniemi (Hietanen). Näyttelijäkaartiin kuuluvat myös muun muassa Juho Milonoff, Samuli Vauramo, Matti Ristinen, Paula Vesala, Arttu Kapulainen, Joonas Saartamo, Andrei Alén, Marketta Tikkanen, Hannes Suominen ja Diana Pozharskaya. Kaikki viisi jaksoa katsottavissa samana päivänä.

Collective – 4. kesäkuuta
Kriitikoiden ylistämä dokumenttielokuva alkaa Romaniassa Bukarestin Colectiv-yökerhossa syttyneestä tulipalosta, jossa kuoli 27 ja loukkaantui 180 ihmistä. Pian monet palovammoja saaneet alkavat kuolla sairaalassa vammoihin, jotka eivät alun perin olleet hengenvaarallisia. Tutkivat journalistit tarttuvat tapaukseen, kun eräs lääkäri ilmiantaa sairaalan epäilyttävät toimet. Paljastus johtaa toiseen toimittajien tutkiessa tapausta ja havaitessa laajan, terveydenhuoltojärjestelmään pesiytyneen petoksen. Emmy-palkitun ohjaaja Alexander Nanaun pysäyttävä dokumenttielokuva seuraa onnettomuuden uhreja, ilmiantajia, viranomaisia ja toimittajia, jotka pyrkivät saamaan selville totuuden.

Trackers, kausi 1 – 6. kesäkuuta alkaen
Suomalaisohjaaja Jyri Kähösen älykäs, toiminnantäyteinen trilleri sijoittuu Etelä-Afrikan järjestäytyneen rikollisuuden syövereihin. Kansainvälistä mainetta niittäneen kirjailija Deon Meyerin rikosromaaniin pohjautuva sarja seuraa kolmea eri juonikaarta eri puolilla Etelä-Afrikkaa, mistä yllättävät käänteet johdattavat sarjan hahmot väkivaltaiseen yhteentörmäykseen Kapkaupungissa. Juoneen kietoutuvat järjestäytynyt rikollisuus, salakuljetetut timantit, turvallisuuspalvelu, harvinaiset sarvikuonot, CIA sekä kansainvälinen terroristijuoni. Kuusiosaisen sarjan päärooleissa ovat James Alexander, Rolanda Marais, Ed Stoppard, Sandi Schultz, Brendon Daniels, Trix Vivier, Thapelo Mokoena ja Sisanda Henna.

En Casa – At Home, kausi 1 – 6. kesäkuuta alkaen
Espanjalaisohjaajien ajankohtainen antologia kuvaa sosiaalisen eristäytymisen aikaa. Viisi ohjaajaa, viisi tarinaa, samat olosuhteet: maailmanlaajuisesta koronaviruspandemiasta johtuvan eristäytymisen ajanjakso. Fiktiivinen sarja syntyi yllättävien olosuhteiden tuloksena. Jaksot on kuvattu espanjalaisten ohjaajien kodeissa, missä kuvausapuna ovat toimineet ne, joiden kanssa ohjaajat asuvat eristyksissä. Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet ja Elena Martín ohjaavat kukin yhden sarjan jaksoista.

Yvonne Orji: Momma, I Made It! – 7. kesäkuuta
Insecure-komediasarjasta tutun Yvonne Orjin komediaspesiaali on maustettu eloisalla, henkilökohtaisella videomateriaalilla, jota on kuvattu Yvonnen matkalta syntyperäiseen kotimaahansa Nigeriaan. Komediaspesiaali tarjoaa intiimin ja samalla hulvattoman hauskan näkökulman kaikkeen siihen, mitä nigerialais-amerikkalaisuus Yvonnelle merkitsee. Aihepiireihin kuuluvat niin tinkiminen, lapsen puhelimen salakuuntelu kuin hienoinen ero kiroilun ja ihmisten kiroamisen välillä. Komediaspesiaali on kuvattu yleisön edessä Washingtonin Howard-teatterissa.

I May Destroy You, kausi 1 – 8. kesäkuuta alkaen
Peloton, suorasukainen ja provosoiva uutuussarja tarkastelee seksuaalisen suostumuksen käsitettä nykymaailmassa. Kuinka erottaa seksuaalinen vapautuminen ja hyväksikäyttö toisistaan nykyajan deittailun ja suhteiden sekamelskassa? Sarja seuraa Arabellaa (Michaela Coel), huoletonta ja itsevarmaa lontoolaista, jolla on mahtava kaveriporukka, poikaystävä Italiassa sekä orastava ura kirjoittajana. Mutta kun Arabellan juoma terästetään treffiraiskaushuumeella, koko hänen elämänsä muuttuu. 12-osainen draamasarja on pääosaa näyttelevän, palkitun Michaela Coelin käsikirjoittama ja ohjaama.

Pollywood – 14. kesäkuuta
Puolalaisen Paweł Ferdekin ohjaama dokumenttielokuva on matka Hollywoodin juurille. Se seuraa Hollywoodin perustaneiden itäeurooppalaisten jalanjälkiä ja kuvaa, kuinka Sam Goldwyn, Louis B. Mayer ja Warnerin veljekset nousivat maineeseen lukemattomien seikkailujen ja vaikeuksien kautta. Pollywood kertoo unelmista, rohkeudesta ja epätoivosta unelmatehtaan historian ja nyky-Hollywoodin valossa.

Perry Mason, kausi 1 – 22. kesäkuuta alkaen
On vuosi 1931 Los Angelesissa. Muu Amerikka taistelee tietään läpi taloudellisen taantuman, mutta tämä kaupunki kukoistaa. Öljyä! Olympialaiset! Elävät kuvat! Herätysliikkeen palo! Ja lapsen sieppaus, joka ei mene lainkaan suunnitelmien mukaan. Kirjailija Erle Stanley Gardnerin luomiin hahmoihin perustuva uusi draamasarja seuraa amerikkalaisesta kaunokirjallisuudesta tuttua, legendaarista puolustusasianajaja Perry Masonia. Kun vuosikymmenen rikostapaus tulee rytinällä Masonin tietoisuuteen, alkaa väsymätön taistelu totuuden selvittämiseksi. Tapausta tutkiessaan Masonille paljastuu murtunut kaupunki, ja ehkä myös mahdollisuus sovittaa omat syntinsä. Uudessa sarjassa Perry Masonia näyttelee Emmy-palkittu Matthew Rhys.

The Chi, kausi 3 – 22. kesäkuuta alkaen
Draamasarjan kolmannella kaudella keskitytään entistä enemmän lapsiin – ei kuitenkaan pelkästään tuttuihin suosikkihahmoihin Keviniin (Alex R. Hibbert), Papaan (Shamon Brown Jr.) ja Jakeen (Michael Epps), sillä tummaihoisten tyttöjen katoaminen aiheuttaa huolta yhteisössä. Ihmiskauppaskandaalilta vaikuttavan tilanteen keskellä Kevin ja hänen siskonsa Kiesha (Birgundi Baker) kohtaavat muutoksia kotonaan, kun taas Emmett (Jacob Latimore) jatkaa kasvuaan pojasta mieheksi.

Doom Patrol, kausi 2 – 26. kesäkuuta alkaen
DC-sarjakuvien maailmaan sijoittuva sarja palauttaa ruutuun rakastetut supersankarit Robotmanin (Brendan Fraser), Negative Manin (Matt Bomer), Elasti-Womanin (April Bowlby) sekä Crazy Janen (Diane Guerrero), joita johtaa hullu tiedemies (Timothy Dalton). Kukin ryhmän supersankareista on joutunut järkyttävään onnettomuuteen, josta heidän supervoimansa ovat peräisin. Samalla he ovat kuitenkin runneltuja ja traumatisoituneita, ja hakevat tukea toisistaan. Kun joukon johtaja katoaa, vastentahtoisten sankareiden on ryhdyttävä toimeen.

I’ll Be Gone In The Dark – 29. kesäkuuta alkaen
Kuusiosainen true crime -sarja perustuu Michelle McNamaran menestyskirjaan, joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Katoan yön pimeyteen. Pakkomielteisesti Golden State Killer -nimellä tunnetun raiskaajan ja sarjamurhaajan tapausta selvittänyttä toimittajaa seuraava dokumenttisarja antaa äänen uhreille ja heidän kokemuksilleen, jotka jäivät 70-80-luvun Kaliforniassa kuulematta. Kiehtova ja ajankohtainen sarja käsittelee riippuvuuden ja menetyksen teemoja seuratessaan salaperäisen tappajan jalanjälkiä sekä yhden naisen sitkeää työtä tapauksen ratkaisemiseksi.

Kesäkuun kirjastoelokuvat:

1. kesäkuuta
Maiden
The Wedding Guest
Her
White House Down
xXx

28. kesäkuuta
Spotlight

Tulossa Toonix Kidsiin:

5. kesäkuuta
Mahti-Mopsi (Mighty Mike), kausi 1 (jaksot 53-65)
Hotel Transylvania

12. kesäkuuta
Scooby-Doo, kausi 1 (jaksot 1-14)
Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 (Cloudy With a Chance of Meatballs 2)

19. kesäkuuta
Oktonautit (Octonauts), kausi 1 (jaksot 1-26)
Paavo Pesusieni – elokuva (The SpongeBob Squarepants Movie)
Paavo Pesusieni kuivalla maalla (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water)

26. kesäkuuta
Petteri Kaniini (Peter Rabbit), kausi 1 (jaksot 1-26)
Lego DC Comics Superheroes: Aquaman: Rage of Atlantis

28. kesäkuuta
Madagascar 3

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

Muropaketin uusimmat