Uusimmat

HBO Nordicin uutuudet lokakuussa: Watchmen ja Batwoman alkavat, Supergirl, Castle Rock ja The Walking Dead jatkuvat…

30.09.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Lokakuussa HBO Nordicissa alkaa odotettu Watchmen, joka pohjautuu Alan Mooren legendaariseen sarjakuvaan. Uutuutena alkaa myös toinen sarjakuviin pohjauva sarja, Batwoman. Supergirl saa jo viidennen kauden, Castle Rock pyörähtää toiselle kaudelle ja The Walking Deadista julkaistaan yhdeksäs kausi.

Babylon Berlin, kaudet 1-2 – 1. lokakuuta
Volker Kutscherin dekkareihin perustuva Babylon Berlin on saksalainen historiallinen rikosdraamasarja, jonka ovat luoneet, käsikirjoittanet ja ohjanneet Tom Tykwer, Achim von Borries ja Hendrik Handloegten. Sarjan tapahtumat alkavat vuoden 1929 Weimarin tasavallasta. Tapahtumien keskipisteessä ovat salaista tehtävää varten Kölnistä Berliiniin lähetty poliisitarkastaja Gereon Rath ja nuori Stenografi-konekirjoittaja Charlotte Ritter, joka haluaa työskennellä poliisitarkastajana. Pääosissa nähdään Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch, Peter Kurth.

Catherine The Great, minisarja – 3. lokakuuta
Oscar-palkitun Helen Mirrenin ja Jason Clarken tähdittämä neliosainen minisarja kertoo keisarinna Katariina Suuren lähes puoli vuosisataa kestäneestä valtakaudesta 1700-luvun Venäjällä. Yksinvaltiaana korkeinta valtaa käyttänyt Katariina Suuri aiheutti kohua niin harjoittamansa politiikan kuin lukuisten romanssiensa myötä. HBO:n ja Sky:n yhteistuotantoa olevassa, neliosaisessa minisarjassa seurataan Katariina Suuren valtakauden viimeisiä aikoja ja hänen kiihkeää suhdettaan Grigory Potemkiniin. Minisarjan on ohjannut BAFTA- ja Emmy-palkittu Philip Martin (The Crown) ja kirjoittanut Nigel Williams (Elisabeth I).

1994, kausi 1 – 5. lokakuuta alkaen tuplajaksoin
Italian politiikasta ammentava 8-osainen sarja on jatkoa sarjoille 1992 ja 1993. Stefano Accorsin ideaan perustuvan sarjan ovat luoneet Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi ja Stefano Sardo ja sen on ohjannut Giuseppe Gagliardi. Nyt alkava jännittävä tarina vuoden 1994 tapahtumista sijoittuu Roomaan ja Milanoon keskittyen kuuteen henkilöön, joiden elämät muuttuvat 90-luvun alun Italian poliittisen kuohunnan vaikutuksesta. Pääosissa nähdään Stefano Accorsi, Miriam Leone, Guido Caprino, Tea Falco, Domenico Diele, Antonio Gerard ja Laura Chiatti.

Gar Gulman: The Great Depresh – 6. lokakuuta
Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10. lokakuuta. Koomikko-näyttelijä Gary Gulmanin 75-minuuttinen spesiaaliohjelma keskittyy mielenterveyskysymyksiin sekä viihdyttävällä että ytimekkäällä tavalla. Esitystään hän höystää lyhyillä dokumenttipätkillä, jotka valottavat koomikon omaa mielenterveyshistoriaa. Ohjelman tavoitteena on hälventää aiheeseen liittyviä ennakkoluuloja ja harhakäsityksiä. Gulman, joka yritti vuosien ajan piilottaa masennuksensa lähipiiriltään, kertoo laajoista ja jopa radikaaleista hoidoista, joita hän on kokeillut parantumisprosessinsa aikana. Jakamalla kokemuksensa hän toivoo auttavansa muita tuntemaan olonsa helpommaksi, vähemmän pelokkaaksi ja ennen kaikkea vähemmän yksinäiseksi.

The Walking Dead, kausi 9 – 7. lokakuuta
Robert Kirkmanin samannimisiin sarjakuviin perustuvassa huippusuositussa kauhudraamassa apulaissheriffi Rick Grimes (Andrew Lincoln) yhdessä joukkonsa kanssa yrittää pitää kiinni ihmisyyden rippeistä ja toivosta keskellä ankaraa päivittäistä selviytymistaistelua elävien kuolleiden valloittamassa maailmassa. Sarjaa tähdittävät myös muun muassa Norman Reedus, Lauran Cohen, Danai Gurira, Chandler Riggs ja Jeffrey Dean Morgan.

Supergirl, kausi 5 – 8. lokakuuta alkaen
Kara Zor-El (Melissa Benoist) pakeni tuhoon tuomitulta Krypton-planeetalta Maahan, jossa hän varttui kasvattisiskonsa Alexin varjossa ja oppi kätkemään uskomattomat kykynsä, samat kuin kuuluisalla serkullaan Teräsmiehellä. Nyt Kara elää ”normaalia” kaksoiselämää National Cityssä, jossa hän työskentelee sekä CatCo Worldwide Median johtajan Cat Grantin apulaisena, että huippusalaisessa Maata avaruudesta tulevien olentojen invaasioilta suojelevassa DEO-valvontavirastossa suojellakseen maailmaansa vihollisia vastaan.

Batwoman, kausi 1 – 8. lokakuuta alkaen
Kate Kane (Ruby Rose) ei koskaan suunnitellut tulevansa Gothamin uudeksi suojelijaksi. Batmanin katoamisesta on kulunut kolme vuotta ja kaupunki on ajautunut epätoivoon ja kaaokseen, kun rikollisliigat ovat ottaneet vallan. Kate päättää ryhtyä isänsä inhoamaksi yön ritariksi auttaakseen perhettään ja kaupunkia. Sisarpuolensa Maryn (Nicole Kang) ja Wayne Enterprisesin keksijäguru Lucius Foxin pojan Luke Foxin (Camrus Johnson) avulla Kate jatkaa kadonneen serkkunsa, Bruce Wynen, jalanjäljissä Batwomanina.

All American, kausi 2 – 8. lokakuuta alkaen
Kun nouseva lukiolaisjalkapallotähti Los Angelesin eteläosasta värvätään Beverly Hillsin lukioon on seurauksena kahden eri maailman ja perheen väistämätön yhteentörmäys niin voittojen, häviöiden kuin selviytymisen ristiaallokossa. Sarjan tapahtumat ovat saaneet innoituksensa ammattilaispelaaja Spencer Paysingerin elämästä. Pääosissa nähdään Daniel Ezra, Michael Evans Behling, Jordan Belfi, Bre-Z ja Taye Diggs.

Legacies, kausi 2 – 11. lokakuuta alkaen
Hope Mikaelson polveutuu mahtavien vampyyrien, ihmissusien ja noitien suvuista. Kaksi vuotta Vampyyrien sukua -sarjan (huippusuositun Vampyyripäiväkirjojen spin off -sarja) tapahtumien jälkeen 17-vuotias Hope ja Saltzmanin kaksoset Lizzie ja Josie osallistuvat Nuorten ja lahjakkaiden Salvatore-kouluun. Koulu on kuin taivas kaikille vampyyreille, noidille ja ihmissusille, sillä siellä he saavat opetella hallitsemaan yliluonnollisia voimiaan ja viettejään. Pääosissa nähdään Danielle Rose Russell, Matt Davis, Kaylee Bryant ja Jenny Boyd.

Torn Apart: Separated At The Border – 10. lokakuuta
Oscar-palkitun elokuvatekijä Ellen Goosenberg Kentin (Crisis Hotline: Veterans Press 1) ohjaama ja tuottama dokumenttielokuva seuraa kahta lapsistaan kuukausiksi erotetun äidin jälleennäkemistä heidän kanssaan. Paettuaan Hondurasin väkivaltaisuuksia, jotka vaativat hänen miehensä ja kahden enonsa henget, Maria pidätettiin ja erotettiin 10-vuotiaasta pojastaan 70 päivän ajaksi. Väkivaltaista miestään Guatemalasta paennut Vilma pidätettiin ja hänen 11-vuotias tyttärensä sijoitettiin hoitokotiin 8 kuukauden ajaksi.

The Secret Life Of Couples, kausi 2 – 14. lokakuuta alkaen
Brasiliaissarjan päähahmona nähdään seksologi ja terapeutti Sofia Prado (Bruna Lombardi), jonka elämä menee sekaisin potilaan kanssa olleen suhteen jälkeen ja hänen joutuessa tutkimusten kohteeksi. Hänen on puolustettava salaisuuksiaan joka puolelta tulevia hyökkäyksiä vastaan samalla, kun mysteeri kutkuttaa hänen epäilyjään. Hänelle alkaa pikkuhiljaa valjeta São Paulon ihmissuhteiden ja yksityisten voimien vaikutukset. Sarjan on luonut pääosassa nähtävä Lombardi ja sen ovat ohjanneet Kim Riccelli ja Carlos Alberto Riccelli.

Liberty: Mother Of Exiles – 18. lokakuuta
Dokumentissa selvitellään ikonisen Vapaudenpatsaan yllättävää menneisyyttä ja sen tämän päivän kulttuurillista merkitystä. Ohjelmassa seurataan legendaarista muotisuunnittelija Diane von Furstenbergia, patsaan ”kummitätiä”, tämän selvittäessä suurelle yleisölle tuntemattomaksi jäänyttä patsaan historiaa: kuinka ranskalaisen kuvanveistäjän Auguste Bartholdin unelma toteutui, mitä haasteita patsas on kohdannut vuosikymmenien saatossa ja mitä vapauden symbolina ja maahanmuuttajille suunnatun toivon merkkivalona toimiva Lady Liberty edustaa ihmisille ympäri maailmaa.

Looking For Alaska, kausi 1 – 19. lokakuuta
John Greenin menestysromaaniin (The Fault in Our Stars) perustuvan 8-osaisen minisarjan on luonut Gossip Girl ja O.C. -sarjojen luoja Josh Schwartz. Sarja seuraa yksityiskoulun aloittavaa teini-ikäistä Miles ”Pudge” Halteria (Charlie Plummer) tämän yrittäessä saada syvällisempää näkökulmaan elämään. Hän rakastuu Alaska Youngiin (norjalaisnäyttelijä Kristine Froseth) ja saa joukon uusia ystäviä. Mutta odottamattoman tragedian jälkeen Miles ja hänen ystävänsä yrittävät ymmärtää, mitä he ovat käyneet läpi.

Light As A Feather, kausi 2 loppuosa – 20. lokakuuta
Viaton levitaatioleikki menee pieleen, kun viisi sitä leikkinyttä teinityttöä alkaa kuolla ennustetulla tavalla. Hengissä selvinneet joutuvat miettimään, miksi he joutuivat kohteeksi, ja onko heitä metsästävä paha voima yksi heistä. Pääosassa nähtävä Liana Liberato esittää pelin kirousta vastaan taistelevaa ujoa, mutta suosittua lukiolaista McKenna Bradyä sekä hänen kaksoissiskoaan Jennie Bradyä. Haley Ramm esittää paikkakunnalle muuttanutta salaperäistä Violet Simmonsia, joka on pääsyt vapaaksi pelin kirouksesta. Brianne Tju esittää suosittua poikatyttöä ja tanssijaa Alex Portnoyta, joka on yhä pelin kirouksen alla.

Watchmen, kausi 1 – 21. lokakuuta alkaen
Vaihtoehtoiseen historiaan sijoittuvassa sarjassa seurataan lainsuojattomina kohdeltavia naamioituja oikeuden puolustajia. Emmy-palkitun Damon Lindelofin tuottama sarja seuraa Alan Mooren luoman, uraauurtavan sarjakuvan jalanjäljissä luoden oman perustansa tarinalle. Pääosaa esittävä Regina King nähdään Angela Abarina, joka käyttää kahta naamiota: yhtä poliisivoimien pääetsivänä ja toista vaimona ja kolmen lapsen äitinä. Muissa pääosissa esiintyvät muun muassa Jeremy Irons ja Don Johnson. Lindelofin käsikirjoittaman avausjakson on ohjannut Nicole Kassell.

Castle Rock, kausi 2 – 24. lokakuuta alkaen
Castle Rock herättää henkiin kauhukirjailija Stephen Kingin kirjojen hyytävän maailman intiimin tarinankerronnan sekä pimeyden ja valon välisen taistelun avaten Kingin kirjojen teemat ja maailmat ennennäkemättömällä tavalla. Uudella kaudella esiintyvät muun muassa Lizzy Caplan, Tim Robbins, Garrett Hedlund, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi ja Matthew Alan.

Saudi Women’s Driving School – 25. lokakuuta
Kesäkuussa 2018 Saudi-Arabiassa astui voimaan laki, jonka myötä naiset saivat ajoluvan. Dokumentissa seurataan pääkaupunki Riadissa toimivaa vain naisille tarkoitettua autokoulua ja sen asiakkaita, joille autoilun myötä tarjoutuu uusi ja vapaampi elämä. Henkilökohtaisten haastatteluiden ja kuvamateriaalien myötä tässä silmät avaavassa dokumentissa seurataan, kuinka saudiarabialaisten naisten elämä muuttuu sukupuolten tasa-arvon kasvaessa, mutta myös heidän kohtaamiaan haasteita maassa, joka näennäisen edistyksen rinnalla edelleen jatkaa naisten vaientamista.

Mrs. Fletcher, kausi 1 – 28. lokakuuta alkaen
Sarjan luoneen Tom Perrottan (The Leftovers) samannimiseen kirjaan perustuvan sarjan päähenkilönä nähdään viittäkymppiä lähestyvä eronnut vanhainkodin johtaja Eve Fletcher (Kathryn Hahn), joka vietyään ainoan lapsensa yliopistoon palaa tyhjyyttä kumisevaan kotiinsa. Samaan aikaan hänen opinnot aloittanut poikansa Brendan (Jackson White) huomaa opiskelun olevan haastavampaa kuin odotti, eikä verkostoituminen sosiaalisempien ja poliittisesti tietoisimpien kanssaopiskelijoiden kanssa ole sen helpompaa. Äidin ja pojan yrittäessään tottua elää omillaan tämä terävä ja provosoiva sarja johdattaa katsojat monien teemojen äärelle miettimään vanhemmuutta, seksuaalisuutta, rakkautta ja identiteettiä nykyajan nopeasti muuttuvien asenteiden keskellä.

Silicon Valley, kausi 6 – 28. lokakuuta alkaen
HBO:n menestyskomedia sarjaa palaa kuudennen ja samalla viimeisen tuotantokauden myötä. Mike Judgen ja Alec Bergin yhteistyönä syntynyt Emmy-palkittu sarja sijoittuu huipputeknologiabuumin sykkivään sydämeen, Piilaaksoon, jossa kaikista lahjakkaimmat yksilöt ovat kykenemättömimpiä käsittelemään menestystä. Päätöskausi koostuu seitsemästä puolen tunnin mittaisesta jaksosta ja sen pääosissa nähdään muun muassa Zach Woods ja Kumail Nanjiani.

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.