HBO Nordicissa alkaa tänään yksi kesän karmivimmista sarjoista – Luvassa raiskauksia ja murhia kuuden jakson edestä

29.06.2020 09:30 | Muropaketin toimitus

HBO Nordicissa on nyt julkaistu ensimmäinen jakso sarjamurhaajasarjasta I’ll Be Gone in the Dark.

Kuusiosainen true crime -sarja perustuu Michelle McNamaran menestyskirjaan, joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Katoan yön pimeyteen. Pakkomielteisesti Golden State Killer -nimellä tunnetun raiskaajan ja sarjamurhaajan tapausta selvittänyttä toimittajaa seuraava dokumenttisarja antaa äänen uhreille ja heidän kokemuksilleen, jotka jäivät 70-80-luvun Kaliforniassa kuulematta.

Traileri näyttää tältä:

Muropaketin arviossa Helinä Laajalahti kiitteli I’ll Be Gone in the Darkia seuraavasti:

Dokumentti on moneen otteeseen synkempi ja jännittävämpi kuin perinteinen trilleri, kun tutkijat selvittelevät johtolankoja ja rakentavat palapeliä sarjamurhaajasta valmiiksi. Nämä erittäin raa’at tapaukset kun ovat tapahtuneet oikeasti. Dokumentin on ohjannut Emmy-palkittu Liz Garbus, joka antaa tilaa McNamaran henkilölle ja itse tutkimuksesta kerätylle, ajoittain hyvinkin graafiselle arkistomateriaalille, mutta antaa äänen myös raiskauksista vuosikymmeniä sitten selvinneille uhreille. Kuudesta jaksosta rakentuu monipuolinen, kattava ja myös hyvin inhimillinen kokonaisuus, joka katsastaa sarjamurhaajatutkimukseen monelta kantilta – McNamaran vaikuttavien sanojen siivittämänä.

Arvostelu: HBO Nordicin hyytävä sarjamurhaajadokumentti I’ll Be Gone in the Dark on jopa jännittävämpi kuin monet trillerit