HBO Nordicista löytyy yhä yksi viime vuoden parhaista sarjoista – Kolmella tapaa ajankohtainen mestariteos kannattaa todellakin katsoa

10.08.2020 13:15 | Muropaketin toimitus

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Watchmen- eli Vartijat-sarjakuvan tarinaa jatkava Watchmen-sarja oli yksi parhaista uutuuksista HBO Nordicissa viime vuonna. Ikävä kyllä Damon Lindelofin luotsaama sarja taisi jäädä monelta väliin. Vielä ei kuitenkaan ole myöhäistä korjata virhettä.

Watchmenin yhdeksän jakson mittainen tarinakokonaisuus löytyy kokonaisuudessaan HBO Nordicista. Tällä hetkellä näyttää aika epätodennäköiseltä, että jatkoa on enää luvassa, joten Watchmenin voi (tiettävästi) aloittaa nyt ilman huolta siitä, että jatkoa tarvitsee odottaa kuukausikaupalla.

Watchmen ilmestyi jo melkein vuosi sitten, mutta on yhä ajankohtainen: poliisiväkivalta ja rotusorto ovat sarjan kantavia teemoja (”Black Lives Matter” on tunnetusti yksi vuoden 2020 tunnetuimmista lauseista), ja toisekseen Watchmen sai taannoin peräti 26 Emmy-ehdokkuutta – enemmän kuin yksikään muu sarja.

Muropaketin arvion Watchmenista voi lukea täältä:

Arvostelu: Watchmen on huippusarja, jota pitää katsoa useampi jakso putkeen – HBO Nordicin supersankariuutuus on vuoden positiivisimpia yllätyksiä

Zack Snyderin Watchmen-elokuvan (2009) katsominen tai Watchmen-sarjakuvan lukeminen ei ole ihan välttämätöntä ennen HBO Nordicin sarjan katsomista, mutta niiden kautta sarjan tarina tietenkin aukeaa paremmin.

Muropaketin uusimmat