Christopher Nolanin uusi Oppenheimer-elokuva on huhun mukaan niin pitkä, että väliaika voisi jo olla paikallaan

27.03.2023 09:04 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin Oppenheimer-elokuva kertoo atomipommin isästä.

Christopher Nolanin Oppenheimer-elokuva saa ensi-iltansa heinäkuussa ja luvassa on ilmeisesti ohjaajan uran pisin elokuva. Matt Belloni kirjoittaa What I’m Hearing-uutiskirjeessään leffalla olevan mittaa noin 180 minuuttia.

Kun mukaan isketään vielä mainokset, saa salissa istua reippaasti yli kolme tuntia.

Nolanin pisin elokuva tähän mennessä on vuoden 2014 Interstellar 169 minuutin mitassaan.

Oppenheimerin pääosassa nähdään Cillian Murphy J. Robert Oppenheimerina, ja Emily Blunt näyttelee hänen vaimoaan, biologi ja kasvitieteilijä Katherine ”Kitty” Oppenheimeria. Matt Damon esittää Manhattan-projektin johtajaa kenraali Leslie Groves Jr:ää, ja Robert Downey Jr. näyttelee Yhdysvaltain atomienergiakomission puheenjohtajaa Lewis Straussia.

Florence Pugh on psykiatri Jean Tatlock ja Benny Safdie fyysikko Edward Teller. Michael Angarano esittää Robert Serberiä ja Josh Hartnett uraauurtavaa yhdysvaltalaista ydinfyysikkoa Ernest Lawrencea.

Oppenheimerissa nähdään myös Rami Malek, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, Matthew Modine ja Gary Oldman

Elokuva perustuu American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer -kirjaan. Universal-studio hehkuttaa Oppenheimeria kuvatun 65 millimetrin IMAX-kameroilla tavalliselle 65 millimetrin filmille. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun IMAX-kameroilla on taltioitu analogista mustavalkokuvaa.

Oppenheimer saapuu teattereihin 21. heinäkuuta.