Helena Bonhan Carter puolustaa Johnny Deppiä ja J. K. Rowlingia: “Ihan paskaa, ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä kaikesta”

29.11.2022 08:03 Muropaketin toimitus

Näyttelijä Helena Bonham Carter puolustaa Johnny Deppiä ja J. K. Rowlingia.

Johnny Depp ja Helena Bonham Carter ovat tehneet useita elokuvia yhdessä, aina Corpse Bridesta Sweeney Toddiin ja The Lone Rangerista Dark Shadowsiin. Nyt Bonham Carter on puolustanut äänekkäästi vastanäyttelijäänsä (ja lastensa kummisetää), jonka maine ryvettyi pahemmin kerran oikeussalidraamassa ex-vaimo Amber Heardin kanssa.

Helena Bonham Carter kertoo The Timesin haastattelussa, että oikeuden päätös puhdisti Deppin maineen täysin, eikä aihetta pitäisi enää enempää vatvoa.

Samassa yhteydessä Harry Potter -elokuvissa Bellatrix Lestrangea esittänyt Bonham Carter puolusti J. K. Rowlingia, jonka näkemykset transihmisistä ovat saaneet monet suuttumaan viime vuosina.

”Se on kamalaa, ihan täyttä paskaa”, Bonham Carter totesi tavasta, jolla Rowlingia on kohdeltu.

”Mielestäni hän on joutunut ajojahdin uhriksi. Ihmisten tuomitseminen on mennyt äärimmäisyyksiin. Hänellä on oikeus omaan mielipiteeseen, etenkin jos häntä on käytetty hyväksi. Kaikilla on omat traumansa ja ne traumat vaikuttavat mielipiteisiin, ja sitä pitää kunnioittaa”.

Helena Bonham Carterin mukaan kaikkien ihmisten ei tarvitse olla samaa mieltä kaikesta – ”se olisi hullua ja tylsää”.

Bonham Carter myös painottaa, ettei Rowling ole kertonut mielipiteitään ”aggressiivisesti”, vaan puhuu ”omien kokemustensa pohjalta”.