Uusimmat

Helmiä sioille: Viiden tähden loistoelokuva sai Suomessa vain 6304 katsojaa

16.10.2018 07:52 Muropaketin toimitus

Ensimmäisenä Kuussa on yksi vuoden 2018 kehutuimmista elokuvista, mutta kriitikoiden elokuvaa kohtaan tuntema rakkaus ei lipputiskeillä roihua.

Ensi-iltaviikonloppunaan Damien Chazellen ohjaama Ensimmäisenä Kuussa (First Man) keräsi Yhdysvalloissa vain reilut 16 miljoonaa dollaria, uutisoi Box Office Mojo. Tällä tuloksella elokuva jäi katsojatilastoissa kolmanneksi, edellään jo viikko aiemmin teattereihin saapuneet Venom ja A Star Is Born.

Suomessa Ensimmäisenä Kuussa pärjäsi vielä heikommin.

Kolmen päivän aikana elokuvan kävi katsomassa koko maassa vain 6304 ihmistä, uutisoi Suomen elokuvasäätiö sivuillaan. TOP 20 -listalla Ensimmäisenä Kuussa nousi tällä tuloksella vasta sijalle kahdeksan.

Muropaketin arvostelussa Ryan Goslingin tähdittämä avaruusdraama sai täydet viisi tähteä. Helinä Laajalahti totesi arviossaan mm. seuraavaa:

”Ensimmäisenä Kuussa ei kerro pelkästään kaikkien tuntemaa tarinaa ensimmäisestä kuulennosta vaan se sukeltaa syvemmälle ensimmäisen Kuuhun jalallaan astuneen ihmisen sisimpään. Se näyttää lievästi introvertin ja nöyryydellä tehtäviinsä asennoituvan Neil Armstrongin vikoineen, eikä maalaa tästä sankarikuvaa. Ryan Gosling on roolissaan tyypillisen hyvä itsensä ja tekee hahmostaan aidolta tuntuvan ihmisen.”