Helsingissä on pian tarjolla ihmislihahampurilaisia The Walking Deadin paluun kunniaksi

25.09.2018 09:53 Muropaketin toimitus

The Walking Deadin yhdeksännen kauden alkamista mainostetaan ilmaisilla hampurilaisilla, joissa on sisällä ”ihmislihaa”.

Lontoolainen gourmet-kokki Tom Wolfe saapuu The Walking Deadin uuden kauden kunniaksi visiitille Suomeen. Wolfen ”ihmislihaburgereita” tarjoileva pop up -ravintola avataan lounaan ajaksi Helsingin Narinkkatorille lokakuun ensimmäisenä torstaina.

Tarjolla ei tietenkään ole oikeaa ihmislihaa, vaan sen jäljitelmää.

Ihmislihaburgerin reseptiä kehittäessään Wolfe perehtyi ihmislihaa syöneiden henkilöiden kuvauksiin siitä, miltä ihmisen liha maistuu. Yksi näistä oli amerikkalaisen toimittaja ja kirjailija William Seabrookin vuonna 1931 kirjoittama kuvaus ihmislihan syönnistä, joka löytyy hänen kirjastaan Jungle Ways.

Seabrookin mukaan raaka ihmisliha muistutti naudanlihaa, mutta oli aavistuksen vaaleampaa ja sisälsi vaaleankeltaista rasvaa. Paistettuna ihmisliha muuttui harmahtavaksi, kuten lammas tai vasikka ja tuoksui kypsältä naudanlihalta. Makua Seabrook kuvaili “hyvin paistetun vasikan kaltaiseksi”.

Purilaisia on jaossa Kampin kauppakeskuksen edustalla ensi viikon torstaina (4. lokakuuta) kello 11.30 -14.30. Burgereita tarjoillaan niin kauan kuin niitä riittää.

The Walking Dead -sarjan 9. kausi starttaa Fox-kanavalla 8. lokakuuta klo 22.00.

Muropaketin uusimmat