Hobitti-näyttelijältä suorat sanat: “Hobitti-trilogia epäonnistui, koska studio sekaantui Peter Jacksonin tekemisiin, eikä tajunnut mistään mitään”

05.12.2020 17:30 | Muropaketin toimitus

Peter Jacksonin vuosien 2012-2014 Hobitti-trilogia oli kiitettävä kaupallinen menestys, mutta se ei kerännyt samanlaisia kehuja kuin Taru sormusten herrasta (2001-2003). Nyt Nori-kääpiötä esittänyt Jed Brophy on kertonut oman näkemyksensä siitä, mikä Hobitin kohdalla meni pieleen.

Alta löytyvällä Kiwi Talkzin videolla Jed Brophy syyttää Warner Bros. Picturesia liiallisesta puuttumisesta ohjaaja Peter Jacksonin toimintaan Hobitti-elokuvia tehdessä. Brophyn mielestä studion päättäjillä ei ollut missään määrin yhtä hyvää kuvaa elokuvan tekemisestä ja projektin kokonaisuudesta, ja silti Jacksonin ei annettu seurata omia visioitaan.

Jed Brophy on mielipiteineen samoilla linjoilla kuin Óin-kääpiötä näytellyt John Callen, joka totesi pari vuotta sitten seuraavaa:

”Vaikka kuuluimme ydinnäyttelijöihin, tunsimme jossain vaiheessa olevamme vain maailman parhaiten palkattuja ekstroja. […] Mielestäni studiolta meni ohi, mikä oli elokuvien sydän”.

Mikä oikein meni pieleen Hobitti-elokuvissa? Näyttelijän mukaan syypää sotkuun oli studio, ei Peter Jackson