Hollywood innostui taas gladiaattoreista – tekeillä kolme kilpailevaa sarjaa tai elokuvaa

23.03.2023 19:00 Muropaketin toimitus

Tekeillä on muun muassa jatko-osa Ridley Scottin Gladiator-elokuvalle.

Hollywoodissa on tapana innostua samasta asiasta samaan aikaan monella eri taholla. Usein nimittäin käy niin, että saman aiheen ympäriltä julkaistaan useita elokuvia lähes samaan aikaan.

Nyt innostuksen kohteena ovat gladiaattorit, sillä The Hollywood Reporter uutisoi, että tekeillä on kaksi aiheeseen liittyvää elokuvaa ja yksi tv-sarja.

Tunnetuin näistä on Ridley Scottin ohjaama jatko-osa vuoden 2000 elokuvalleen Gladiator. Vielä nimeämättömän jatko-osan pääosaan on kiinnitetty Oscar-ehdokkaanakin ollut Paul Mescal. Mukana nähdään myös muun muassa Barry Keoghan ja Denzel Washington. Julkaisuajankohta on näillä näkymin marraskuussa 2024.

Roland Emmerichin ohjaama Those About to Die pohjautuu Daniel Mannixin gladiaattorikirjaan. Elokuvan pääosassa Rooman keisarina nähdään Anthony Hopkins ja muissa rooleissa muun muassa Iwan Rheon, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Alicia Edogamhe, Liraz Charhi, Rupert Penry-Jones, Eneko Sagardoy, Gonçalo Almeida, Kyshan Wilson, Pepe Barroso, Tom Hughes, Sara Martins, Jojo Macari, Gabriella Pession, Dimitri Leonidas ja Moe Hashim. Julkaisuajankohta mahdollisesti vuoden 2024 aikana.

Kolmas tuotanto julkaistaan television puolella. Kyseessä on Starzin uusi versio Spartacuksesta, ja sarjassa kerrotaan seikkailevan alkuperäisestä sarjasta tuttuja hahmoja. Sarja on vasta suunnitteluasteella, mutta alkuperäisen sarjan luoja Steven S. DeKnight on kiinnitetty sen showrunneriksi. Näyttelijöistä tai julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa.