Huhu: Teräsmies on Red Son -elokuvassa Neuvostoliitolle uskollinen kommunistisankari

09.01.2019 16:00 | Muropaketin toimitus

Mitä jos Kal-Elin Krypton-planeetalta Maahan lennättänyt raketti olisikin laskeutunut Kansasin sijaan Neuvostoliittoon? Tätä vaihtoehtoa tarkasteli vuonna 2003 julkaistu sarjakuva Superman: Red Son.

Kommunistisen supersankarin edesottamuksista kertova Red Son on noussut 2000-luvun kehutuimpien Teräsmies-sarjakuvien joukkoon. Mielikuvituksellisen tarinan käsikirjoitti Kick-Assista ja Kingsmanista tuttu Mark Millar. Kuvituksesta vastasivat Dave Johnson, Andrew Robinson, Walden Wong ja Killian Plunkett.

DC Comicsin fanit ovat haaveilleet Red Sonin elokuvasovituksesta jo hyvän aikaa. Nyt vaikuttaisi siltä, että moinen on vihdoinkin luvassa. Näyteltyä elokuvaa ei Warner Bros. Pictures kuitenkaan ole tekemässä, ainoastaan suoraan Blu-raylla julkaistavan animaatioversion.

Asiasta uutisoivan Revenge of the Fans -sivuston mukaan Superman: Red Son -elokuvan tekeminen on jo niinkin pitkällä, että ääninäyttelijät on kiinnitetty rooleihinsa. Neuvostoliitossa seikkailevia tuttuja hahmoja esittävät ainakin Amy Acker, Jason Issacs, Phil LaMar, Tara Strong ja Diedrich Bader.

Virallisesti Red Sonia ei ole vielä vahvistettu. Huhuun on siis turvallisinta suhtautua toistaiseksi epäillen.

Suomeksi Red Son julkaistiin ensimmäisen kerran DC Spesiaalina vuonna 2004 (Egmont). Nimi kuului ”Toveri Teräsmies: Punatähden poika!”. Viime vuonna RW Kustannus julkaisi tarinasta päivitetyn kovakantisen version hieman eri nimellä (”Teräsmies: Punatähden poika”).

Sarjakuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Katsokaa taivaalle! Onko se lintu? Lentokone? Ei, se on… Teräsmies! Outo vierailija toisesta maailmasta, joka pystyy kääntämään mahtavien jokien virran, taivuttamaan terästä paljain käsin… ja joka tavallisen työläisen esitaistelijana käy loppumattomaan taistoon Stalinin, sosialismin ja Varsovan liiton kansainvälisen laajentumisen puolesta. Tässä tutun tarinan vaihtoehtoisessa versiossa tietty raketti Kryptonilta tuo Maahan vauvan, josta vielä kasvaa planeettamme mahtavin olento. Mutta tällä kertaa alus ei osukaan Amerikkaan. Poika ei vartu mieheksi Kansasin Smallvillessä. Sen sijaan hänen kotinsa on neuvostoliittolaisessa kolhoosissa!”