Huomasitko: HBO Nordicista löytyy nyt Matt Damonin scifi-elokuva, jonka ohjaaja haukkui: ”Idea oli mahtava, mutta…”

16.04.2020 12:32 | Muropaketin toimitus

District 9 -ohjaaja Neill Blomkamp teki vuonna 2013 ensimmäisen ison budjetin Hollywood-elokuvansa. Matt Damonin tähdittämästä Elysiumista ei kuitenkaan tullut sellaista kuin Blomkamp olisi toivonut.

Vuonna 2015 Neill Blomkamp kuvaili Elysiumia seuraavasti:

”Pohjimmiltaan sen tarina ei mielestäni ole oikea tarina. Olen yhä sitä mieltä että Maan yläpuolella leijuva saareke, joka on täynnä rikkaita, on mahtava idea. Rakastan sitä niin paljon, että haluaisin melkein palata aiheen pariin ja toteuttaa sen kunnolla. Elysiumin käsikirjoitus ei vaan… Minä en vaan tehnyt tarpeeksi hyvää elokuvaa, siitä tässä on kyse. Minusta tuntuu että toteutin kaiken mahdollisen mitä toteuttaa voi, kuten puvut ja lavasteet ja tehosteet, todella hyvin. Tarina, eli se mihin kaikki muu pohjasi, kuitenkin sakkasi.”

Muropaketin arviossa Elysiumista kiiteltiin, muutoin elokuva sai aika taskulämpimän vastaanoton. Ei Elysium mikään pystyynhaukuttu kalkkuna ollut, mutta kehutun District 9:n tekijältä odotettiin yksinkertaisesti parempaa.

LUE MYÖS: Elysium on parasta Hollywood-scifiä pitkään aikaan

Elysium on hiljattain lisätty HBO Nordicin elokuvakirjastoon, josta sen voi katsoa joko ilmaisen tutustumisjakson aikana tai kuukausimaksua vastaan.