Huomasitko: Marvel Studios vaihtoi Captain America: The First Avengerin ja Avengers: Infinity Warin välissä avainhahmon näyttelijää vähin äänin

05.09.2019 11:59 | Muropaketin toimitus

Nelonen esittää torstai-illan elokuvana Kapteeni Amerikan valkokangasdebyytin.

Vuonna 2011 valmistunut Captain America: The First Avenger ”keskittyy Marvel-universumin varhaisiin päiviin. Steve Rogers (Chris Evans) ilmoittautuu vapaaehtoiseksi osallistumaan kokeiluun, joka muuttaa hänet Captain Americana tunnetuksi supersotilaaksi. Captain Americana Rogers liittyy sotavoimiin Bucky Barnesin (Sebastian Stan) ja Peggy Carterin (Hayley Atwell) kanssa sotiakseen roistomaisen Red Skullin (Hugo Weaving) johtamaa pahaa HYDRA-organisaatiota vastaan”.

Captain America: The First Avengerin on ohjannut Joe Johnston, joka tunnetaan Jurassic Park 3:sa, Jumanjista ja Rocketeerista.

Esikoiselokuvansa jälkeen Kapteeni Amerikka on palannut valkokankaalle useita kertoja. Hahmo on esiintynyt tavalla tai toisella myös seuraavissa Marvel Studiosin tuotannoissa: The Avengers, Thor: The Dark World, Captain America: Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame.

Red Skull puolestaan palasi kuvioihin Avengers: Infinity Warissa – tosin tällä kertaa Hugo Weavingin sijaan hahmoa esitti Ross Marquand. Asia on pitkälti julkisuudessa ohitettu, sillä Marvel selvästi kokee kiusallisena näyttelijöiden vaihtumisen (vrt. Edward Norton -> Mark Ruffalo ja Terrence Howard -> Don Cheadle).

Selitys ”Punakallon” näyttelijän vaihtumiseen löytyy kuitenkin Weavingin haastattelusta vuodelta 2012:

”Joutuisin näyttelemään hahmoa, jos Marvel niin vaatisi, mutta eivät he haluaisi pakottaa ketään tekemään sitä vasten tahtoa. Oli kiva tehdä se ja kokeilla uutta, mutta rehellisesti sanoen se [Captain America: The First Avenger] ei ole elokuva, jollaisiin haen ja joista todella innostun. Näyttelijänä erilaisten roolien tekeminen on kuitenkin hienoa. Se koettelee rajoja”.

Suomeksi: Hugo Weaving ei pitänyt The First Avengerin tekemisestä eikä kokenut superpahisroolia mieleisekseen.

Captain America: The First Avenger alkaa Nelosella kello 21.00, ja päättyy kello 23.25.