Uusimmat

Huomasitko tätä yksityiskohtaa? Batman V Supermanin ”epäuskottava juoniaukko” on selitetty elokuvassa, mutta ei rautalangasta vääntäen

29.10.2020 08:36 Muropaketin toimitus

Batman vs. Superman on klassinen matsi, joka on toistunut sarjakuvissa lukuisia kertoja. Vuonna 2016 supersankarit pätkivät toisiaan turpaan myös valkokankaalla.

Ajatus Teräs- ja Lepakkomiehen nyrkkitappelusta on tietenkin lähtökohtaisesti naurettava, sillä Teräsmies on historian voimakkaimpia supersankareita ja Batman kaikkine teknisine vempaimineenkin pelkkä ihminen. Sarjakuvien puolella Lepis on kuitenkin onnistunut pistämään vastapuolelle kampoihin huolellisella valmistautumisella, ja näin kävi myös Zack Snyderin Batman V Superman: Dawn of Justice -elokuvassa.

Kuten Redditin Movie Details -elokuvassa on huomautettu, Bruce Wayne (Ben Afflck) varautui Teräsmiehen (Henry Cavill) kohtaamiseen perehtymällä kryptonilaisen taistelutekniikoihin etukäteen. Asia saattoi tosin mennä monelta katsojalta ohi, koska Snyder ei alleviivannut sitä samalla tavalla kuin tiettyjä muita asioita.

In Batman v Superman (2016), Bruce easily blocks Clark’s hooks and uppercuts. Earlier in the film, Bruce can be seen in the Batcave watching footage captured during Superman’s fight with Zod from Man of Steel. Clark’s patterns (right hook, left sucker, right uppercut) had been memorized by Bruce. from r/MovieDetails

Batmanin hyvää pärjäämistä taistelussa selittää toki myös se, ettei Teräsmies halua tappaa vastustajiaan – ja on asiasta hyvin tarkka Man of Steelin loppukohtauksen jälkeen.