”Huumeita, kiroilua, seksiä ja väkivaltaa” – Vuoden 2020 ensimmäinen supersankarileffa sai Jokerin ikärajaluokituksen

18.12.2019 14:04 | Muropaketin toimitus

Jokeri osoitti että supersankarielokuvakin voi rikkoa miljardin dollarin lipunmyynnin R-ikärajalla (K16). Tästä rohkaistuneena Warner Bros. Pictures aikoo julkaista myös Birds of Preyn roisimpana versiona.

Comicbookmovie.comin mukaan helmikuussa ensi-iltansa saava Birds of Prey -elokuvan ikäraja on USA:ssa nyt virallisesti R.

MPAA (The Motion Picture Association of America) on perustellut luokitusta seuraavilla syillä:

”Voimakasta väkivaltaa ja kielenkäyttöä läpi elokuvan, jonkin verran seksiin ja huumeidenkäyttöön liittyvää materiaalia.”

Birds of Preyn keskeisin hahmo on Suicide Squadista tuttu Harley Quinn (Margot Robbie), mutta elokuva ei kuitenkaan ole varsinainen jatko-osa vuoden 2017 kalkkunalle.

Virallinen kuvaus kuuluu näin:

Oletko kuullut kertomusta poliisista, laululinnusta, psykopaatista ja mafiaprinsessasta? “Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)” on vinkeä tarina, jonka Harley kertoo itse, niin kuin vain Harley voi sen kertoa. Kun Gothamin narsistisuudestaan kuuluisa roisto Roman Sionis ja hänen kiihkomielinen kätyrinsä Zsasz ottavat tähtäimeensä nuoren tytön nimeltä Cass, tämän etsintä panee koko kaupungin mullinmallin. Sen myötä Harleyn, Huntressin, Black Canaryn ja Renee Montoyan polut kohtaavat, ja tuo yllättävä nelikko joutuu yhdistämään voimansa tehdäkseen Romanista selvää.

Tässä Warner Bros. Picturesin elokuvassa Margot Robbie (“I, Tonya”) palaa Harley Quinnin rooliinsa, ja hänen rinnallaan nähdään Mary Elizabeth Winstead (“10 Cloverfield Lane”, tv-sarja “Fargo”), joka on Huntress; Jurnee Smollett-Bell (HBO-sarja “True Blood”) on Black Canary; Rosie Perez (“Fearless”, “Pitch Perfect 2”) on Renee Montoya; Chris Messina (“Argo”, tv-sarja “Sharp Objects”) on Victor Zsasz; ja Ewan McGregor (“Stephen Kingin Doctor Sleep”, “Trainspotting”-elokuvat) on Roman Sionis. Uusi tulokas Ella Jay Basco on lisäksi valkokangasdebyytissään Cassandra “Cass” Cain.

Elokuvan on ohjannut Cathy Yan (“Dead Pigs”) ja se perustuu Christina Hodsonin (“Bumblebee”) käsikirjoitukseen ja DC:n sarjakuvahahmoihin. Tuottajina toimivat Robbien lisäksi Bryan Unkeless ja Sue Kroll. Elokuvan vastaavat tuottajat ovat Walter Hamada, Galen Vaisman, Geoff Johns, Hans Ritter ja David Ayer.