Idris Elbalta klassikkovastaus elokuvaansa haukkuneille: ”Tehkää itse parempi”

13.09.2017 06:50 | Muropaketin toimitus

Idris Elban ja Matthew McConaugheyn tähdittämä Musta torni oli kesän suurimpia pettymyksiä ja haukutuimpia elokuvia. Nyt Elba on kertonut, miltä murskakritiikit hänestä tuntuivat.

Stephen Kingin romaaniin pohjautuva Musta torni tyrmättiin esimerkiksi Muropaketin arvostelussa täysin:

”Akiva Goldsman käsikirjoitustiimeineen on keksinyt omaperäisen tavan muokata tuhansia sivuja pitkän kirjasarjan puolentoistatunnin mittaiseksi elokuvaksi. Täysin järjetön tarina tuntuu siltä, kuin se olisi kasattu lukemalla satunnaisia pätkiä kirjoista, napattu niistä muutama hahmo ja osia Kingin fantasiamaailman mytologiasta, nakattu kaikki samaan kasaan, sekoitettu ja toivottu kirjasarjan fanien maksavan pääsylipun hinnan. Nimen lisäksi tällä Mustalla tornilla ei ole oikeastaan yhtään mitään tekemistä lähdemateriaalin kanssa”, totesi kriitikko Aki Lehti.

Idris Elbaa eivät Lehden näkemykset voisi vähempää kiinnostaa.

Mustan tornin keräämää kritiikkiä kommentoidessaan brittitähti totesi Mashablelle seuraavaa:

”Loppuviimein kaikilla on oma mielipiteensä, ja sen on ihan jees. Mustan tornin kaltainen kirja on todella vaikea teos sovittaa valkokankaalle, kuten jokainen kirjallisuutta tunteva tietää. Minua ei kiinnosta sellaisten kriitikoiden mielipiteet, jotka eivät ole itse tehneet siitä sovitusta, ja tehneet hienoa työtä”.

Toisin sanoen Elba pelaa legendaarisella ”tee sitten itse parempi” -argumentilla.

Ohjaaja Nikolaj Arcel teki Mustan tornin jatko-osa mielessään, mutta elokuvan kehnon menestyksen valossa se taitaa jäädä tekemättä. Tähän mennessä King-elokuva on kerännyt maailmanlaajuisesti vain 107 miljoonaa dollaria. Mustan tornin budjetti oli puolestaan 60 miljoonaa dollaria – ja markkinointikustannukset sekä muut kulut vielä päälle.