”Ihan sama, ei kiinnosta” – Netflixistä lähtee tänään kauhukomedia, joka alkaa hienosti, mutta loppu kompuroi pahasti

12.10.2021 09:30 | Muropaketin toimitus

Jim Jarmuschin kahjo zombikomedia The Dead Don’t Die on katsottavissa Netflixistä vielä tämän päivän ajan.

Kaikki ei ole kohdallaan uneliaassa Centervillen pikkukaupungissa. Kuu kumottaa taivaalla tavallista suurempana, päivänvalo pakenee liian aikaisin ja eläimet käyttäytyvät omituisesti. Kukaan ei oikein tiedä mistä on kyse. Uutisissa kerrotaan kummallisista ilmiöistä ja tiedemiehet ovat huolissaan. Mutta kaikkein vaarallisin vitsaus on vasta tulossa: kuolleet eivät suostu pysymään haudoissaan!

Vuonna 2019 ensi-iltansa saanutta The Dead Don’t Dieta tähdittävät Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Sara Driver, RZA, Carol Kane, Austin Butler, Luka Sabbat, Selena Gomez ja Tom Waits.

Aineksia olisi ollut siis vaikka millaiseen ilotteluun ja kulttielokuvien kulttielokuvaan, mutta Jarmusch ei saanut The Dead Don’t Dieta kunnolla lentoon. Huono leffa ei ole, mutta kuten kriitikko Helinä Laajalahti Muron arviossa totesi:

Aina pelkkä tunnelma ei kuitenkaan riitä. The Dead Don’t Dien käsikirjoitus kapenee loppua kohden niin itseriittoiseksi, että se tuntuu jo katsojan ylenkatsomiselta. Tuntuu kuin Jarmuschilta olisivat loppuneet ideat kesken ja hän olisi kuvauspäivien päätteeksi vain viskannut pyyhkeen kehään sanoen kyllästyneen teinin tapaan: “ihan sama, ei kiinnosta”. Sympaattisena alkavan zombikomedian lopusta jää nimittäin jokseenkin ikävä jälkimaku.

Lue koko kirjoitus täältä:

Arvostelu: Jim Jarmuschin zombikomedia The Dead Don’t Die alkaa vahvasti, mutta ohjaajan ote katsojasta ei pidä loppuun asti

Netflixin lisäksi The Dead Don’t Die löytyy C Moren valikoimasta.