Uusimmat

Ihmeotusten tulevaisuus on vaakalaudalla – Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet saattaa jäädä elokuvasarjan viimeiseksi osaksi

13.04.2022 17:03 Muropaketin toimitus

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet sai Suomessa ensi-iltansa viime viikolla.

Harry Potter -tarinat ovat laajentuneet Ihmeotukset-elokuvien, teatterinäytelmän ja teemapuistojen myötä valtavaksi Wizarding Worldiksi. Nyt franchisen tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla ja muun muassa Variety arvioi, että pahimmassa tapauksessa viime viikolla julkaistu Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet voi jäädä viimeiseksi Ihmeotukset-elokuvaksi.

Warner Bros. ei nimittäin ole vielä sisäpiiritietojen mukaan vahvistanut neljättä saati viidettä Ihmeotukset-elokuvaa, vaan studio odottaa ensin, miten Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet pärjää lippukassoilla.

Ihmeotukset-elokuvasarja on kärsinyt lukuisista takapakeista ja skandaaleista, eikä se ole löytänyt Pottereiden tapaan samalla tavalla katsojien sydämiin. Ensimmäisen elokuvan jälkeen hankaluuksia aiheuttivat Johnny Deppin oikeudenkäynnit ja syytökset kotiväkivallasta, myöhemmin kuvioon astuivat J.K. Rowlingin kommentit transnaisista ja juuri ennen Dumbledoren salaisuuksien ensi-iltaa Ezra Miller pidätettiin väkivaltaisesta riehumisesta baarissa. Millerin sekoilun vuoksi WB muun muassa laittoi jäihin kaikki näyttelijän tulevat tuotannot.

Ensimmäinen Ihmeotukset tienasi maailmanlaajuisesti 814 miljoonaa dollaria, mutta jatko-osa Grindelwaldin rikokset huomattavasti vähemmän – “vain” 654 miljoonaa dollaria. Dumbledoren salaisuuksien osalta lippukassamenestystä painaa kaiken muun lisäksi varmasti myös korona-ajan läheisyys ja maailmanpoliittinen tilanne.

Yhdysvalloissa kolmas Ihmeotukset saa ensi-iltansa vasta tällä viikolla.

LUE MYÖS: Arvostelu | Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet on haparoiva ja paikoin hyvinkin synkkä seikkailu Harry Potterin maailmassa