Ikäviä uutisia, Iron Sky -fanit: Jatko-osan julkaisusta ei ole enää antaa varmaa tietoa

08.02.2018 07:00 | Muropaketin toimitus

Iron Sky: The Coming Racen piti saada ensi-iltansa jo aikaa sitten, mutta julkaisua on lykätty kerta toisensa jälkeen. Tällä hetkellä Timo Vuorensolan scifi-komediaa lupaillaan elokuvateattereihin elokuuksi 2018, mutta tämäkin aikataulu saattaa vielä muuttua.

Kalle Kinnunen on julkaissut Kuvien takaa -blogissaan Iron Sky -tuottaja Tero Kaukomaan haastattelun, joka on melkoisen masentavaa luettavaa Iron Skyn ystäville.

Jo yli kaksi vuotta sitten kuvatun Iron Sky: The Coming Racen julkaisun lykkääntymiseen on vaikuttanut muun muassa oikeusjuttu, jonka muutamat alkuperäisen Iron Skyn digitaalitehosteiden työntekijät ovat ryhmänä nostaneet.

”Oikeushaaste keskittyy alkuperäiseen Iron Sky -elokuvaan ja jollain mielestäni täysin järjettömällä väitteellä myös Coming Raceen, ja sitä kautta on hidastanut ratkaisujen saattamista maaliin. […] En osaa absoluuttisen varmasti vielä sanoa, mikä on [jatko-osan] faktinen ulostuloaika”, tuottaja toteaa Kinnusen blogissa.

Iron Sky: The Coming Race saattaa siis ilmestyä elokuussa tai loppuvuodesta tai vasta ensi vuoden puolella. Varmaa tietoa ei enää ole.

Tilanne on valitettava paitsi Iron Skyn tekijöille myös faneille, jotka ovat odottaneet kuunatsien paluuta jo vuodesta 2012 lähtien. Muropaketin äänestyksessä Iron Sky: The Coming Race rankattiin hiljattain vuoden 2018 odotetuimmaksi kotimaiseksi ensi-illaksi.