Ilkka Remeksen 6/12-romaanista tekeillä kaksi kansainvälistä toimintaelokuvaa – Kuvat: Tältä Jasper Pääkkönen näyttää pääosassa

12.12.2019 04:58 | Muropaketin toimitus

Puhdistuksesta ja Kätilöstä tuttu Antti J. Jokinen on tekemässä uutta Omerta-elokuvasarjaa, joka pohjautuu Ilkka Remeksen trillereihin. Ensimmäisenä on luvassa elokuvat 6/12 ja 7/12, joiden pohjana toimii Remeksen vuonna 1992 ilmestynyt 6/12-romaani.

Omerta-elokuvien keskiössä ovat Euroopan parhaista erikoisjoukoista kerätyt sotilaat ja poliisit, siis Omerta-joukot. Elokuvasarja käynnistyy tarinalla, jossa serbialaiset terroristit iskevät Suomeen itsenäisyyspäivänä ja ottavat presidentin linnan itsenäisyyspäivän juhlien vieraat panttivangeiksi.

6/12- ja 7/12-elokuvien päähenkilö on Max Tanner, joka kuuluu Omertaan Suomen Suojelupoliisin edustajana. Hahmoa esittää Jasper Pääkkönen. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään ainakin Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela ja Eero Milonoff.

Ulkomaiset näyttelijäkiinnitykset paljastetaan Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2020.

6/12- ja 7/12 -elokuvien tapahtumat keskittyvät Helsinkiin, Moskovaan, Brysseliin ja Minskiin. Elokuvia kuvataan sekä Suomessa että ulkomailla, ja niissä puhutaan suomen lisäksi englantia, ruotsia ja serbiaa. Elokuvasarjan tiedotteen mukaan Helsingin keskustassa tullaan tekemään ”suuri takaa-ajokohtaus, jonka lopullisessa toteutuksessa hyödynnetään myös pelialalla kehitettyjä pelimoottoreita ja virtuaalimaailmoja”.

Ensimmäisten Omerta-elokuvien kuvaukset alkavat syksyllä 2020. Valkokankailla ne nähdään syksyllä 2021 ja syksyllä 2022.

Omerta-elokuvista on julkaistu tähän mennessä seuraavat promokuvat:

Muropaketin uusimmat