Illan Tom Cruise -elokuva on monelle täysin vieras, mutta silti laatuviihdettä: “Hienoltahan tämä sekoilu näyttää”, totesi kriitikko elokuvasta, jota tehdessä ohjaaja oli kauhuissaan

27.09.2020 17:16 | Muropaketin toimitus

Kuten aikaisemmin tänään kerroimme, Tom Cruisen vuonna 2017 tekemä American Made -elokuva nähdään tänään Suomen televisiossa.

TV5:llä kello 21.00 alkava American Made on jäänyt Tom Cruisen tuotannossa pahasti Mission: Impossiblen jatko-osien ja muiden mammuttielokuvien varjoon. Sitä ei silti kannata ylenkatsoa; Muropaketin arviossa American Made sai ensi-iltansa aikoihin kolme tähteä viidestä.

Ihan hyvää aivojennollausviihdettä siis on tarjolla.

”Tom Cruise lentää pienlentokonetta tietysti itse. Eräässä vieressä lentävästä toisesta koneesta kuvatussa kohtauksessa näyttelijä on lentokoneen sisällä yksin, hyläten sen ohjaimet ja juosten takaosaan paiskomaan huumepaketteja avonaisesta luukusta ulos. Hienoltahan tämäkin kahjous näyttää, vaikka ei ole lähelläkään niin komeaa katsottavaa kuin esimerkiksi edellisen Mission: Impossiblen nousevan jumbojetin kyljessä roikkuminen. Vaarallisempaa American Maden touhu on aivan taatusti, sillä moisessa tempussa ei taida olla turvavaljaista tai muista varokeinoista juuri apua, jos jokin menee pieleen. Ohjaaja Liman onkin kertonut olleensa kauhuissaan kuvauksissa, sillä jo matalalla lentäminen itsessään on riskialtista”, Aki Lehti kirjoitti arviossaan, jonka voi lukea täältä:

Arvostelu: Tom Cruisen American Made apinoi viihdyttävästi Martin Scorsesen rikoselokuvia

Ja alla vielä American Maden juonikuvaus:

”Tom Cruisen tähdittämässä 1970-luvulle sijoittuvassa elokuvassa tylsistynyt lentäjä ja huijari Barry Seal hakee jännitystä elämäänsä tarttumalla CIA:n tarjoukseen salakuvata mahdollisia eteläamerikkalaisia viholliskoneita. Tämä ei Sealille riitä, vaan hänet värvätään osaksi huumekartellia ja kuljettamaan kokaiinia Yhdysvaltoihin. Likaista rahaa pursuaa ovista ja ikkunoista – mutta mihin kierre lopulta johtaa?”

Muropaketin uusimmat