UUSIMMAT

Ilotyttöjä, suihinottoja, homovitsejä… Tänään tv:ssä klassikkokomedia, josta on hyvä maku kaukana – ja ehkä juuri siksi siitä klassikko tulikin

09.10.2019 08:48 | Muropaketin toimitus | 1

Sarjassamme ”Elokuvia, joita ei enää tänä päivänä valkokankaalla nähtäisi”: Sub-kanava esittää tänään ensimmäisen Poliisiopisto-komedian vuodelta 1984.

Poliisiopisto (Police Academy) on toimintakomedia, jossa poliisiopiston luovuttua pääsykokeista koulun valloittavat jos jonkinlaiset veijarit ja törttöilijät.

Hugh Wilsonin lukemattomia jatko-osia kerännyttä elokuvaa tähdittävät Steve Guttenberg, Bubba Smith, Leslie Easterbrook, G.W. Bailey, George Gaynes, Kim Catrall, Michael Winslow, David Graf, Bruce Mahler ja Georgina Spelvin.

Hiljattain Jokeri-ohjaaja Todd Phillips harmitteli sitä, miten kilttejä komedioista on 2010-luvulla tullut, kun kukaan ei uskalla loukata ketään ja hauskatkin tyypit sensuroivat itseään. No, Poliisiopistoa ei itsesensuurista voi syyttää. Elokuva repii huumoria mm. protituoiduista, homoseksuaaleista, irtoseksistä, bodyshamingista ja ties mistä.

Voi vain kuvitella, millainen somekohu syntyisi jos Poliisiopisto tuotaisiin elokuvateattereihin tänä päivänä.

Illan elokuva alkaa Subilla kello 22.00.

Muropaketin uusimmat