Indiana Jonesia on syytetty pedofiiliksi – Näyttelijä Karen Allen on eri mieltä: ”Ehkä he suutelivat muutaman kerran ja se oli siinä”

10.06.2021 13:30 | Muropaketin toimitus

Ensimmäisessä Indiana Jones -elokuvassa vihjaillaan opettaja-arkeologin ja tämän oppilaan suhteesta, mutta loppu jätetään katsojien mielikuvituksen varaan.

Vuoden 1981 Indiana Jones -elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät Marion Ravenwood (Karen Allen) ja Indiana Jones (Harrison Ford) keskustelevat yhteisestä menneisyydestään. ”Olin lapsi vielä silloin”, Marion toteaa, johon Indiana vastaa ”Tiesit kyllä mitä olit tekemässä”.

Tämä on joidenkin mielestä ollut osoitus siitä, että juhlittu elokuvasankari oli oppilaisiinsa kajoava pedofiili.

Näyttelijä Karen Allen ei ole samaa mieltä.

”Kuvittelin aina että Marion oli [kohtauksessa jota muisteltiin] 16 ja Indiana Jones oli 26. Hän oli tytölle isähahmo ja loppu jää arvoitukseksi. Eivät katsojat edes tiedä, mistä siinä puhutaan. Ehkä he suutelivat muutaman kerran. Marion ehkä halusi enemmän, mutta Indiana Jones piti häntä liian nuorena. Ehkä Marionin isä sitten raivostui hänelle. On hienoa, että emme tiedä olosuhteista yhtään sen enempää. Marion välitti hänestä syvästi ja ehkä Indiana välitti myös hänestä”, Allen pohtii Uproxxin haastattelussa.

”En pidä Indiana Jonesia pedofiilina, vaikka jotkut ovat kuvailleet häntä niin”.

Seuraava Indiana Jones -elokuva saa ensi-iltansa kesällä 2022.

Muropaketin uusimmat