Uusimmat

Inside Out 2 on isoin hitti sitten Barbien, mutta Suomeen elokuvaa pitää odottaa vielä viikkoja

17.06.2024 07:49 Muropaketin toimitus
Inside Out 2

Kuva: © 2023 Disney/Pixar

Inside Out 2 on napakymppi.

Animaatiostudio Pixar ei ole muutaman viime vuoden aikana saanut aikaiseksi kunnon hittejä. Asiaan on osaltaan vaikuttanut koronapandemia ja elokuvien julkaisu suoraan Disney+:ssa, mutta toisaalta kyse on ollut myös animaatioiden laadusta. Etenkin Lightyear (2022) ja Elemental (2023) jättivät monet katsojat kylmiksi.

Pixarin uusin elokuva on kuitenkin palauttanut paatin taas oikealle kurssille:

Variety-lehden mukaan Inside Out 2 on osoittautunut välittömästi julkaisunsa jälkeen isoksi hitiksi. Pixarin uutuuselokuva sai ensi-iltansa USA:ssa perjantaina ja keräsi viikonlopun aikana 155 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Näin Inside Out 2:sta tuli ensimmäinen elokuva sitten kesän 2023 Barbien, joka on ylittänyt USA:ssa avausviikonloppunaan 100 miljoonan dollarin rajan.

Kivasti pyyhkii myös muualla, sillä Inside Out 2 onnistui rikkomaan USA:n ulkopuolisilla markkinoilla Frozen 2:n animaatioelokuvien avausennätyksen (135 miljoonaa dollaria) 140 miljoonan dollarin lipunmyynnillään.

Yhteensä elokuvalla on nyt kasassa 295 miljoonaa dollaria. Tällä tuloksella Inside Out 2 nousee vuoden viidenneksi menestyneimmäksi elokuvaksi pelkästään yhden viikonlopun jälkeen. Hyvin todennäköistä on, että Inside Out 2 tulee kiipeämään jopa vuoden tämän hetken ykkösleffan eli Dyyni: Osa kahden edelle (sen lipunmyynti on 711,9 miljoonaa dollaria).

Denis Villeneuve lienee iloinen.

Suomessa Inside Out 2:n pääsee näkemään teattereissa valitettavasti vasta 17. heinäkuuta.