Uusimmat

Iron Manin tekeminen oli välillä ihan syvältä – Marvel Studios säästeli tehostekuluissa ja Robert Downey Jr. sai näytellä supersankaria sokkona

19.10.2020 09:30 Muropaketin toimitus

Marvel Studiosin tuoreimmat supersankarielokuvat ovat niin täynnä tietokonetehosteita, että jopa asut ja välillä hiuksetkin on toteutettu digitaalisesti. Tilanne oli täysin toisin ensimmäisen Iron Man -elokuvan kohdalla vuonna 2008.

Iron Mania vuodesta 2008 vuoteen 2019 esittänyt Robert Downey Jr. on muistellut, millaista Jon Favreaun ohjaaman Iron Manin tekeminen oli. Kyseessä oli Marvel Studiosin ensimmäinen elokuva, ja budjetti ”vain” 140 miljoonaa dollaria  – esimerkiksi Avengers: Endgamen tekeminen maksoi 356 miljoonaa dollaria. Rahaa ei siis ollut liiemmin törsättäväksi, ja sen sai myös Downey huomata.

”Marvel halusi käyttää mahdollisimman vähän digitaalisia tehosteita Iron Manin asussa”, Robert Downey Jr. muisteli David Lettermanin My Next Guest Needs No Introduction -ohjelman haastattelussa.

”Laitoin sitten kypärän päähäni ja se pamahti kiinni, enkä nähnyt yhtään mitään. Sitten kypärän LED-valot syttyivät ja koko kokemus toi mieleen Mantsurian kanditaatin. Näyttelin täysin sokkona”.

Myöhemmin Robert Downey Jr. sai itse päättää, käyttääkö kypärää kuvauksissa vai lisätäänkö se elokuvaan jälkituotannossa.

Kuten arvata saattaa, jäi kypärä pöydälle makaamaan.

Muropaketin uusimmat