Uusimmat

Iso rooli Star Wars -elokuvassa ei takaa mitään – Darth Vaderin näyttelijä päätyi jämäleffoihin, joista siedettävin nähdään Suomen tv:ssä tänään

07.10.2019 11:45 Muropaketin toimitus

Päärooli vuosien 2002 ja 2005 Star Wars -elokuvissa ei poikinut Hayden Christensenille uraa suurena Hollywood-tähtenä.

Natalie Portman onnistui pelastamaan uransa George Lucasin ohjaamien kömpelöiden Star Wars -elokuvien jälkeen, mutta Anakin Skywalkeria / Darth Vaderia esittäneelle Hayden Christensenille ei käynyt yhtä hyvin.

Vuoden 2005 Sithin koston jälkeen Christensenin tähtipotentiaalia kokeiltiin scifi-jännäri Jumperilla (2008), mutta Doug Limanin ohjaaman elokuvan menestys jäi vaatimattomaksi: 85 miljoonan dollarin budjetilla tehty seikkailu keräsi vain reilut 220 miljoonaa dollaria, eikä koskaan saanut jatko-osaa.

Tästä huolimatta Jumper on Christensenin Star Warsin jälkeisen uran tunnetuin ja suurin elokuva.

Muita tuotoksia ovat olleet vähälle menestykselle ja kitsaasti kehuja saaneet Takers, Vanishing on 7th Street ja Nicolas Cagen kanssa tehty Outcast. Hayden Christensenin tuorein elokuva on viime vuonna ilmestynyt The Last Man, jota hän tähditti yhdessä Harvey Keitelin kanssa.

Nimekkäitä kanssanäyttelijöitä siis riittää, mutta siitä tuskin on suuresti iloa, sillä elokuvat on julkaistu suoraan dvd:llä ja Blu-raylla.

Tällä hetkellä IMDb:sta ei löydy Hayden Christensenille yhtään tekeillä olevaa tai tulevaa elokuvaa.

Ironista kyllä, Hayden Christensen ei ole näyttelijänä lainkaan niin huono kuin Star Warsien perusteella voisi kuvitella. Kuten George Lucas on itsekin sanonut, ei henkilöohjaus ole hänen vahvuutensa. Parhaan kuvan Christensenin taidoista saanee katsomalla hänen Väritetty totuus -elokuvansa (Shattered Glass) vuodelta 2003.

Jumper nähdään tänään Subilla kello 22.00 alkaen.