Jääkiekkoilija jää huumekoukkuun Häjyt-ohjaajan uutuuselokuvassa – Tältä näyttää Laitapuolen hyökkääjän traileri

23.05.2022 13:52 Muropaketin toimitus

Laitapuolen hyökkääjä

Laitapuolen hyökkääjä kertoo jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille. Elokuva saa ensi-iltansa valkokankailla 26. elokuuta.

Aleksi Mäkelän (Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen) ohjaama Laitapuolen hyökkääjä alkaa Lahdesta vuonna 2015, hetkestä, jolloin koditon Marko Jantunen eli Jarna on ajautunut elämänsä syvimpään ahdinkoon:

”Velkojat tulevat perimään huumerahoja ja Jarnalle annetaan vuorokausi aikaa maksaa velkansa, mistä alkaa hurja piripäinen taistelu aikaa vastaan. Maaninen vauhti, pelko perässä vaanivista tappajista, vainoharhat ja itseinho vanhoista vääryyksistä johtavat lopulta liikenneonnettomuuteen. Jarna ei jaksa enää paeta, vauhti hidastuu ja hän on luovuttamaisillaan”, kertoo elokuvan synopsis.

Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde.

Nykyään Marko Jantunen eli Jarna keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Ex-kiekkoilija on ollut aktiivisesti mukana Aleksi Mäkelän elokuvan teossa.