James Cameron ei ehkä sittenkään tee pelkkää Avataria uransa loppuun – Hiroshima-elokuva on yhä ohjaajan mielessä

21.02.2023 18:00 Muropaketin toimitus

James Cameron haluaa tehdä elokuvan Hiroshiman pommituksesta selviytyneiden näkökulmasta.

James Cameronin uusin Avatar: The Way of Water jatkaa porskuttamista maailman valkokankailla ja Cameron itse on kommentoinut, että voisi tehdä pelkkiä Avatar-elokuvia uransa loppuun saakka.

Nyt hän on kuitenkin muuttamassa mieltään, uutisoi Collider. Cameronin kerrotaan puuhaavan jälleen Hiroshima-elokuvaa, jota hän alkoi suunnitella vuonna 2010. Cameron haluaa tehdä filmatisoinnin Charles R. Pellegrinon romaanin The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back pohjalta.

Hän on myös haastatellut Hiroshiman pommituksesta aikoinaan selviytynyttä Tsutomu Yamaguchia, joka menehtyi vuonna 2010.

Tuoreessa haastattelussa Cameron kommentoi, että Hiroshima-elokuva olisi tärkeä tehdä aikana, jota leimaa Ukrainan sota.

“Elämme epävarmemmassa maailmassa kuin luulimme. Mielestäni Hiroshima-elokuva olisi edelleen ajankohtainen, nyt jopa enemmän kuin aiemmin. Se muistuttaa ihmisille, mitä nämä aseet todella tekevät kun niitä käytetään ihmisiä vastaan.”

Koska elokuva on vasta valmisteluasteella, sen tekijä- tai näyttelijäkaartista tai mahdollisesta julkaisuajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa. Kolmas Avatar-elokuva julkaistaan näillä näkymin jouluna 2024.

LUE MYÖS: Arvostelu | Avatar: The Way of Water tekee vaikutuksen vedenalaisilla kohtauksillaan