Uusimmat

James Cameron leikkasi uudesta Avatarista 10 minuutin verran aseilla räiskintää pois

28.12.2022 08:19 Muropaketin toimitus

Avatar: The Way of Water -elokuvan ampumiskohtauksia saksittiin reippaasti.

James Cameron kertoo Esquire Middle Eastin jutussa, ettei enää tekisi Terminatorin tai Aliensin kaltaisia toimintaelokuvia, joissa aseet ja räiskintä ovat tärkeässä roolissa.

Yhdysvaltojen toistuvat ampumistapaukset yököttävät ohjaajaa.

”En enää nykypäivänä esittelisi aseita siihen tyyliin kuin 30 vuotta sitten Terminatorissa. Aseilla yhteiskunnassamme tehtävät asiat oksettavat minua”, ohjaaja sanoo.

”Leikkasin itse asiassa noin 10 minuuttia aseilla räiskimistä Avatar: The Way of Waterista. Halusin vähentää rumuutta, löytää tasapainon valon ja pimeyden välillä. Väkivalta ja toiminta ovat yksi ja sama asia, riippuen siitä kuinka niitä tulkitsee. Se on jokaisen toimintaelokuvaohjaajan dilemma, ja minut tunnetaan toimintaohjaajana.”

Muropaketin arvostelussa 192 minuutin mittainen Avatar-jatko-osa sai kolme tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”13 vuotta odotettu jatko-osa on teknisesti komea ja pituudeltaan massiivinen toimintaseikkailu, jonka suurimmat arvot löytyvät luonnonsuojelullisesta teemasta ja upeista vedenalaiskohtauksista.”

Arvostelu | Avatar: The Way of Water tekee vaikutuksen vedenalaisilla kohtauksillaan