Uusimmat

James Cameron nimesi kolme 3D-elokuvaa, joista hän pitää eniten – Avatarin lisäksi, tietenkin

Kuva: TM & © 2008 Twentieth Century Fox

12.12.2022 12:58 Muropaketin toimitus

Avatar: The Way of Water saa lopultakin ensi-iltansa ylihuomenna.

CinemaBlend jututti James Cameronia Avatar-jatko-osan tiimoilta. Julkaisun toimittaja mainitsi ohjaaja-käsikirjoittajalle, että Avatar: The Way of Water on ensimmäinen 3D-leffa sitten vuoden 2009 ensimmäisen osan, jonka takia kannattaa raahautua teatteriin.

Cameron oli eri mieltä.

”Pakitetaanpa hieman. Ang Leen Life of Pi, Martin Scorsesen Hugo ja jopa Ridley Scottin Prometheus olivat oikein toimivia 3D-elokuvia, jotka kannatti käydä katsomassa valkokankaalta. 3D-leffojen maine johtuu niistä lukemattomista tekeleistä, joita ei edes ole kuvattu siinä formaatissa, vaan tehoste on lisätty jälkityövaiheessa. Ne eivät ole kovinkaan hyviä”, Cameron sanoo.

Avatar: The Way of Water saa ensi-iltansa ylihuomenna keskiviikkona. 192 minuutin mittaisen mammutin virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Elokuvan tapahtumat sijoittuvat yli vuosikymmen ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Elokuva käynnistää tarinan Sullyn perheestä (johon kuuluvat Jake, Neytiri ja heidän lapsensa), ja kertoo siitä, miten pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen toisiaan, vaikeuksista, jotka seuraavat heitä, kamppailuista, joita he joutuvat käymään pysyäkseen hengissä sekä tragedioista, joita he joutuvat kohtaamaan. Elokuvan on ohjannut James Cameron ja sen ovat tuottaneet Cameron ja Jon Landau. Elokuvan pääosissa nähdään Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement ja Kate Winslet.”