Uusimmat

Jasper Pääkköselle löytyi seuraa Omerta 6/12 -toimintaelokuvaan – Ilkka Remeksen romaaniin pohjautuva leffa saa ensi-iltansa marraskuussa

08.02.2021 08:52 Muropaketin toimitus

Tulevan Omerta 6/12 -toimintatrillerin päärooleissa nähdään Jasper Pääkkösen rinnalla ruotsalaiset Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason.

Nanna Blondell on tuttu muun muassa tv-sarjasta The Inner Circle, ja hänet nähdään Marvel Studiosin tulevassa Black Widow -elokuvassa sekä ensimmäisessä ruotsalaisessa Netflix-elokuvatuotannossa Red Dot. Omerta 6/12 -elokuvassa Blondell näyttelee Sylvia Madsenia Ruotsin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säkerhetspolisenista (Säpo).

Islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason on tuttu muun muassa elokuvista Falling, Borg vs. McEnroe ja The Girl in the Spider’s Web, kahdestatoista Wallander-elokuvasta sekä Rakasta mua (Älska mig) -sarjasta. Omerta 6/12 -elokuvassa Gudnason näyttelee serbijoukon johtohahmoa Vasa Jankovicia.

Omerta 6/12:ssa näyttelevät myös Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španović (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gračić (tv-sarjat The Paper ja Succession), irlantilainen Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Elokuvan ohjaa sen Antti J. Jokiselta ”perinyt” Aku Louhimies ja se pohjautuu Ilkka Remeksen romaaniin. Ensi-ilta on Suomessa marraskuussa 2021.

Synopsis kuuluu seuraavasti:

Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos.