Jim Carreyn ehkä paras elokuva löytyy nyt Viaplayn valikoimasta – Kuten myös yksi näyttelijän uran hirveimmistä tekeleistä

05.08.2020 06:50 | Muropaketin toimitus

Viaplayn kuukausitilaajien elokuvavalikoimaan on lisätty kaksi Jim Carreyn elokuvaa, jotka poikkeavat dramaattisesti toisistaan niin sisällöltään kuin laadultaankin.

Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) on vielä 16 jälkeenkin yksi Jim Carreyn parhaista elokuvista, ellei jopa se paras.

Michel Gondryn omalaatuisessa elokuvassa:

Joel (Jim Carrey) on tyrmistynyt saadessaan selville, että hänen tyttöystävänsä Clementine (Kate Winslet) on poistattanut muististaan heidän koko myrskyisän yhteisen menneisyytensä. Epätoivoissaan Joel ottaa yhteyttä prosessin keksijään tohtori Howard Mierzwiakiin (Tom Wilkinson) poistattaakseen Clementinen omasta muististaan. Mutta kun Joelin muistot asteittain häviävät, hän alkaa löytää uudelleen rakkautensa Clementineä kohtaan. Syvällä mielensä onkaloissa Joel ysittää paeta prosessia. Kun tohtori Mierzwiak ja hänen tiiminsä (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) jahtaavat Joelia tämän muistojen labyrintissa, käy ilmeiseksi, ettei Joel yksinkertaisesti pysty saamaan Clementineä ajatuksistaan.

Viaplayn Jim Carrey -uutuuksista tuntuvasti kehnompi on Nuija ja tosinuija -komediaklassikon jatko-osa. Sitä odotettiin vuosikausia, kunnes Farrellyn veljekset vihdoin vuonna 2014 saivat leffan valmiiksi.

Synopsis kuuluu seuraavasti:

Ääliökaverukset Harry (Jeff Daniels) ja Lloyd (Jim Carrey) eivät ole viisastuneet vanhetessaan, joten luvassa on jälleen takuuvarmaa tohelointia. Mitä kaverukset ovat tehneet kaikki nämä vuodet? Lloyd on virunut sairaalassa särkyneen sydämen vuoksi ja Harry on käynyt katsomassa ystäväänsä joka ikinen viikko. Eräänä päivänä Lloyd paljastaa Harrylle onnistuneimman huijauksensa. Hetken kakistelun jälkeen huijaus on nopeasti unohdettu, sillä miesten on löydettävä Harryn aikuinen tytär, jotta tämä voisi luovuttaa munuaisensa sairaalle isälleen. Sanomattakin on selvää, että mikään ei ole näin helppoa ja selkeää, kun kyseessä on elokuvahistorian nuijin kaksikko.

Nuija ja tosinuija kaks (Dumb and Dumber To) oli pakkopullan makuista ja haaleaa huttua, joka ei päässyt lähellekään vuoden 1994 elokuvaa. Muropaketin harmistuneen kritiikin voi lukea kuuden vuoden takaa täältä:

Nuija ja tosinuija 2 on turhan laiska jatko-osa klassikkokomedialle

Muita Jim Carreyn elokuvia ei Viaplayn kuukausivalikoimaan sisälly, mutta vuokraamoelokuvista löytyy vaikka mitä Ace Venturoista Sonic the Movieen ja Bruce Almightysta Kick-Ass 2:een.