Uusimmat

Jim Carreyn hittikomedialle tehtiin jatko-osa ilman Jim Carreyta – Se oli virhe: lipputuloilla ei katettu edes leffan budjettia

08.05.2019 06:26 Muropaketin toimitus

Jim Carreyn vuoden 2003 jättihitti Bruce – taivaanlahja sai jatko-osan vuonna 2007. Se ei yltänyt likimainkaan edeltäjänsä suosioon.

Kun 81 miljoonalla dollarilla tehty Bruce – taivaanlahja (Bruce Almighty) keräsi 485 miljoonan dollarin lipunmyynnin, päätti Universal Pictures ymmärrettävästi tehdä komedialle jatko-osan. Jim Carrey ei kuitenkaan ollut kiinnostunut palaamaan saman hahmon pariin, joten studio päätti koettaa onneaan ja kiinnitti Evan – taivaanlahjan (Evan Almighty) pääosaan toisen suositun koomikon. Steve Carrell oli tuttu jo ensimmäisestä Taivaanlahja-elokuvasta, samoin rooliinsa palannut Morgan Freeman ja ohjaaja Tom Shadyac.

Evan – taivaanlahjan budjetti nousi peräti 175 miljoonaan dollariin, mikä oli komediaelokuvalle ennätyksellisen suuri summa.

Universalin luotto Evan – taivaanlahjaan tuntui siis olevan kova. Elokuvateatterikierroksellaan komedia kuitenkin jäi kauas tavoitteestaan, kun lipputuloja kertyi vain 173,4 miljoonaa dollaria. Evan ei siis saanut kasaan edes tuotantobudjettiaan, ja elokuvan kokonaiskustannusten ollessa noin 200 miljoonan dollarin luokkaa, jäi projekti pahemman kerran pakkaselle.

Evan – taivaanlahja myös keräsi huomattavasti nuivempia arvioita kuin edeltäjänsä. Ei siis ole varsinainen ihme, että kolmatta osaa ei elokuvasarjalle koskaan tehty.

TV5 esittää Evan – taivaanlahjan tänään kello 21.30 alkaen.