John Carpenter: uusi Halloween-leffa sivuuttaa jatko-osat

31.10.2017 21:11 | Muropaketin toimitus | 1

John Carpenterin mukaan uusi Halloween-elokuva ei huomioi lukuisia jatko-osia.

Uuden Halloween-leffan ympärillä on riittänyt pöhinää, ja ymmärtäähän sen: onhan kyse erään kaikkien aikojen hienoimman ohjaajan kenties merkittävämmästä teoksesta. John Carpenter on tuonut tähän maailmaan todella asiallisia elokuvia, kuten esimerkiksi The Thingin, Escape from New Yorkin, They Liven, Starmanin, Christinen sekä tietenkin Halloweenin.

Carpenterin Halloween tuli ensi-iltaan vuonna 1978. Elokuvaa pidetään ns. slasher-elokuvien pioneerina. Siinä esiteltiin naamioitunut tappaja Michael Myers ensimmäistä kertaa, ja myöhemmin Myers on pistänyt ihmisiä hengiltä yhdeksässä eri jatko-osassa sekä uusioversiossa.

Rob Zombie teki vuonna 2007 elokuvasta uusioversion, ja sille tehtiin jatko-osan vuonna 2009.

Nyt John Carpenter on jälleen Halloweenin puikoissa, sillä David Gordon Green (Pineapple Express) ja Danny McBride (Eastbound & Down, Vice Principals) ovat saaneet miehen mukaan tekemään aivan uutta kauhuelokuvaa. Carpenter toimii uudessa Halloweenissa luovana konsulttina sekä päätuottajana. Elokuvan ohjaa Green, joka on myös kirjoittanut filmin McBriden kanssa.

Uuden Helloweenin ensi-ilta on ensi vuoden lokakuun 19. päivä.

Tulevassa Halloweenissa nähdään myös alkuperäisestä tuttu Jamie Lee Curtis, kuten Muropaketti on aiemmin uutisoinut.

Siinä missä alkuperäinen Halloween on merkkiteos, ovat sen jatko-osat kammottavia lähinnä siinä, kuinka huonoja ne ovat. Niinpä ei ole kovin yllättävää, että Carpenter on äskettäin kertonut, että tuleva Halloween tulee jättämään lukuisat jatko-osat omaan arvoonsa.

Carpenterin haastattelu erään amerikkalaisen televisiokanavan aamuohjelmassa on katsottavissa alla.

 

Keskustelu

John Carpenter on loistava äijä ja legenda, mutta rehellisesti sanottuna, siitä on jo yli 20 vuotta että hän on saanut mitään mielenkiintoista aikaiseksi, joten sinänsä uutiset hänen sanomastaan aiheuttaa lähinnä surullista nostalgiaa.

Muropaketin uusimmat