Uusimmat

John Carter 10 vuotta – Näin näyttelijä Taylor Kitsch muistelee flopannutta scifi-seikkailuaan

19.09.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Taylor Kitschin tähdittämä, megabudjetilla tehty John Carter julkaistiin vuonna 2012. Se tienasi maailmanlaajuisesti vain 284 miljoonaa dollaria.

Edgar Rice Burroughsin kirjoittamiin romaaneihin pohjautuvan John Carter -elokuvan oli määrä toimia kokonaisen franchisen alkulaukauksena. Toisin kävi, sillä Andrew Stantonin vuonna 2012 ohjaama tieteisseikkailu floppasi lippukassoilla täydellisesti.

John Carterin tuotantobudjetti oli huikea 250 miljoonaa dollaria, mutta se tienasi maailmanlaajuisesti vain 284 miljoonaa dollaria. Myöhemmin elokuva on kuitenkin saanut jonkinasteisen kulttistatuksen.

Elokuvan pääosaa esitti Taylor Kitsch, joka kaikesta huolimatta ei muistele kokemustaan John Carterina pahalla. Screenrantin haastattelussa Kitsch kertoo, että elokuvan tekeminen oli todella hauskaa.

“Opin sen elokuvan aikana valtavasti. Suhteeni elokuvaan on edelleen hyvä, mikä kertoo paljon. Minulla ei ole siitä mitään pahaa sanottavaa, sillä opin niin paljon ja pääsin sen myötä ottamaan valtavan suuria askeleita niin henkilökohtaisesti kuin urani osalta. Totta kai sen floppaaminen sattui aikoinaan, mutta jälkikäteen katsottuna en rehellisesti sanottuna muuttaisi mitään. Se on mitä on”, Kitsch kertoo.

Kitschin lisäksi John Carterissa nähtiin muun muassa Lynn Collins, Willem Dafoe, Bryan Cranston, Thomas Haden Church, Samantha Morton, Mark Strong, Ciarán Hinds ja James Purefoy. Elokuva on katsottavissa suoratoistossa Disney+:ssa.

LUE MYÖS: Arvostelu: Visuaalinen ja viihdyttävä John Carter kärsii heikosta roolituksesta