Uusimmat

John Wickillä ja Matrixilla on vahva yhteys, eikä kyse ole pelkästään Keanu Reevesistä

Kuva: © Lionsgate

23.02.2023 17:00 Muropaketin toimitus

Neljäs John Wick -elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 22. maaliskuuta.

Matrixilla ja John Wickillä ei päällisin puolin katsottuna ole muuta yhteyttä kuin pääosaa esittävä Keanu Reeves. Vaikka yhteyttä ei tarinallisesti ole, löytyy sen kuitenkin syvemmältä, uutisoi Cinemablend.

Reevesin lisäksi Matrixin ja John Wickin yhteinen nimittäjä löytyy Wachowskien opeista. John Wick -ohjaaja Chad Stahelski ja ensimmäisen elokuvan tämän kanssa yhdessä ohjannut David Leitch kävivät nimittäin yhdessä “Wachowskien elokuvakoulua”.

Stahelski toimi ensimmäisessä Matrixissa Reevesin esittämän Neon stunttina. Myöhemmin hän ja Leitch työskentelivät Lana ja Lilly Wachowskin elokuvissa niin stuntteina kuin stunttikoordinaattoreinakin.

“Jos alamme verrata niitä keskenään niin molemmat ovat visionääristen elokuvantekijöiden originelleja ideoita”, Reeves kommentoi.

Stahelskilla puolestaan on tuohon vielä tarkennettavaa:

“Kukaan tuskin epäili, etteikö Matrixista tulisi melko uskomaton. Sen jälkeen David Leitch [John Wickin toinen ohjaaja] ja minä pysyttelimme mukana vielä V for Vendettan ja Speed Racerin ajan, joten me saimme käydä vuosikymmenen verran Wachowskien elokuvakoulua. John Wickit ovat ehdottomasti Matrixin lapsia.”