Johnny Deppin elokuvan ohjaaja paljasti saaneensa tappouhkauksia: ”Kaikki eivät pitäneet tavasta, jolla esitimme oikeat ihmiset”

05.11.2018 08:19 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2015 ensi-iltansa saaneen Black Massin ohjaaja on muistellut elokuvansa saamaa kylmää kohtelua.

Scott Cooperin ohjaama Black Mass kertoi bostonilaisgangsteri James ”Whitey” Bulgerista. Hahmoa esitti Johnny Depp.

Elokuvan virallinen synopsis kuului seuraavasti:

 1970-luvun Etelä-Bostonissa FBI-agentti John Connolly (Joel Edgerton) houkuttelee irlantilaisen mafiapomon Jimmy ”Whitey” Bulgerin (Johnny Depp) yhteistyöhön FBI:n kanssa eliminoidakseen heidän yhteisen vihollisensa, Italian mafian. Elokuva kertoo tästä epäpyhästä liitosta, joka riistäytyy täysin käsistä. Sopimus FBI:n kanssa antoi Whiteylle mahdollisuuden vältellä viranomaisia samalla kun hän kasvatti valtaansa nousten yhdeksi Bostonin historian armottomimmista ja vaarallisimmista gangstereista.

Traileri näytti puolestaan tältä:

Deadlinen haastattelussa Scott Cooper on kertonut – kuitenkaan yksityiskohtiin menemättä – saaneensa tappouhkauksia Black Massin takia. Selvästi elokuvan melko tuore aihevalinta silitti vääriä ihmisiä vastakarvaan.

”Sanonpa vain että joudut aina vilkuilemaan olkasi yli jos teet elokuvan tosielämän tapahtumista ja pyrit samanlaiseen autenttisuuteen kuin minä. Joudut olemaan varovainen, jos esität oikeita ihmisiä väärässä valossa”, Cooper vihjasi.

Muropaketin arvostelussa Black Mass sai kolean vastaanoton.

”Ohjaaja palkkasi Bulgerin tuttavia ohjeistamaan Deppiä hahmon luomisessa. He olivat aivan haltioituneita näyttelijän suorituksesta. Vaikea uskoa, sillä rooli on yksi Deppin huonoimmista. Näyttelijä loi Pirates of the Caribbean -leffasarjasta tutun merirosvokapteeni Jack Sparrow’n tunnetusti Rollari-kitaristi Keith Richardsinhabitusta jäljittelemällä. Taannoin Depp kertoi Jimmy Kimmel -show’ssa, että tällä kertaa hän hengasi Aerosmithin kitaristin Joe Perryn kanssa ja nappasi tämän bostonin aksentin. Näyttelijälle on tainnut jäädä rooli päälle: hänellä on piilolinssit, jotka saavat hänet näyttämään Rango-liskolta. Mitään tunnetta nämä sielun peilit eivät välitä ja kun Depp vielä näyttelee kuin robotti, Bulgerin hahmo jää ohueksi karikatyyriksi, jonka kohtalo on katsojalle aivan yhdentekevä”, kirjoitti Martta Kaukonen.