UUSIMMAT

Johnny Deppin harvinaisuudet – Näitä 11 elokuvaa ei löydy mistään Suomen suoratoistopalvelusta

29.06.2022 14:11 Muropaketin toimitus

Dead Man

Johnny Deppin elokuvia löytyy Suomen suoratoistopalveluista reilusti, mutta isoja aukkojakin on.

Jo 1980-luvulla näyttelijäuransa aloittaneen Johnny Deppin työskentelytahti on hidastunut elokuvien parissa viime vuosina tuntuvasti henkilökohtaisen elämän haasteiden takia; studiot säikähtivät entisen megatähden oikeussalisotkuja ja parisuhderiitoja siinä määrin, että blockbustereihin ei ole enää ollut asiaa ja muutkin projektit ovat pitkälti kuihtuneet pois.

Mutta onneksi vanhoja elokuvia riittää katsottavaksi.

Selvittäessämme mistä Johnny Deppin elokuvat Suomessa löytyvät, huomasimme että moni klassikonkin mainetta nauttiva leffa puuttuu suoratoistopalveluista kokonaan. Alle on listattu yksitoista elokuvaa, joita on turha metsästää Netflixistä, HBO Maxista, Disney+:sta tai niiden kilpailijoista.

Digitaaliset vuokra- ja/tai myyntiversiot on sentään saatavilla liki kaikista alta löytyvistä elokuvista, mutta vuoden 1995 Dead Mania ei löydy mistään.

1. Transcendence (2014)

”Tohtori Will Caster on yhdessä vaimonsa Evelynin kanssa tekoälyn johtavaia tutkijoita, he ovat kehittäneet tekoälyä luodakseen koneen, jossa yhdistyvät kaikki olemassa oleva älykkyys sekä täydellinen valikoima ihmistunteita. Willin kiistanalaiset kokeet ovat tehneet hänestä kuuluisan, mutta ne ovat myös tehneet hänestä ykköskohteen teknologian vastaisille ääriryhmille, jotka ovat valmiita tuhoamaan hänet. Kun nämä yhteiskunnan digitalisoitumista vastustavat terroristit hyökkäävät useaan tutkimuslaitokseen, Castereille tulee kiire projektinsa kanssa. Pakon edessä Evelyn yhdessä kolleegoidensa kanssa kopioivat Willin aivotoiminnan tietokoneeseen. Kun tämä tietokone pääsee yhteyteen maailmanlaajuisen tietoverkon kanssa, on lihaa ja verta olevien ihmisten kysyttävä, ovatko he päästäneet valloilleen ystävänsä hyväntahtoisen tietoisuuden, vai ovatko he antaneet maailman avaimet vallanhimoiselle tekoälylle.”

2. The Rum Diary (2011)

”Hunter S. Thompsonin Rommipäiväkirja- romaaniin pohjautuva elokuva seuraa kiertolaiselämää viettävän reportteri Paul Kempin viinanhuuruista matkaa halki Puerto Ricon pittoreskin saaren. Hän on pian omaksunut paikallisväestön rommiinhukuttautuvan elämäntavan, ja tavattuaan hämäräbisneksiin sekaantuneen amerikkalaisliikemiehen, Sandersonin, Paul on myös korviaan myöten retkussa miehen huumaavan kuumaan kihlattuun, Chenaultiin. Kun Sanderson palkkaa Kempin kirjoittamaan itsestään ja viimeisimmästä, vastenmielisestä juonestaan mairittelevansävyisen artikkelin, aukeaa reportterille kutkuttava valinnan mahdollisuus: käyttää sanallista arkkuaan korruptoituneen kaverin käteisvirran kasvattamiseen – tai syöstäkseen hänet perikatoon.”

3. Public Enemies (2009)

”John Dillinger on vaikeasti napattava pankkirosvo, jonka FBI nimesi yhteiskunnan ykkösviholliseksi. Billie Frechette on ainoa nainen, joka on onnistunut viemään Dillingerin sydämen. FBI:n väsymättömän huippuagentin Melvin Purvisin ja Dillingerin kiihtyvä kissa ja hiiri leikki huipentuu legendaariseen ja räjähtävään välienselvittelyyn.”

4. Jali ja suklaatehdas (2005)

”Roald Dahlin suosittuun lastenkirjaan perustuva elokuva köyhästä Jali-pojasta, joka pääsee neljän muun lapsen kanssa tutustumaan Villi Vonkan suklaatehtaan ihmeisiin. Tehdas on täynnä yllätyksiä.”

5. Salainen ikkuna (2004)

”Kuuluisa kauhukirjailija Mort Rainey ajautuu katkeraan eroon vaimostaan ja törmää sen jälkeen yllättäen syrjäisellä järvenrantamökillään muukalaiseen, John Shooteriin. Psykoottinen Shooter väittää, että Rainey on kopioinut hänen tarinansa. Kun Shooterin syytökset muuttuvat uhkauksiksi ja väkivallaksi, Rainey palkkaa apuun yksityisetsivän. Kauhu ei pysy kuitenkaan millään aisoissa, ja Rainey huomaa pian, ettei hän voi luottaa kehenkään tai mihinkään.”

6. Once Upon a Time in Mexico (2003)

”Meksikon presidentti julistaa sodan huumepomo Barillolle, joka aikoo syöstä presidentin vallasta kenraali Marquezin avulla. Kaiken keskellä yksinäinen CIA-agentti Sands yrittää varmistaa, ettei vallankaappaus onnistu, ja siksi hänen on houkuteltava legendaarinen palkkamurhaaja El Mariachi takaisin töihin. Robert Rodriguezin lännentrilogian viimeinen osa.”

7. Sleepy Hollow (1999)

”Ichabod Crane on virkaintoinen konstaapeli, joka lähetetään tutkimaan Sleepy Hollowssa tapahtuneita outoja murhia. Kauniilla Katrina Van Tasselilla on salaperäisiä yhteyksiä yliluonnolliseen murhaajaan – Päättömään Ratsumieheen.”

8. Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998)

”Kun toimittaja Raoul Duke lähetetään juttumatkalle Las Vegasiin uskollisen seuralaisen Dr. Gonzon kanssa, miehet päättävät tehdä työmatkasta ikimuistoisen. Ennen pitkää työ jää kokonaan taka-alalle kun Duke ja Gonzo lähtevät matkaan mukanaan matkalaukullinen hallusinogeenejä. Loputtomassa neonvaloviidakossa he antautuvat surrealistiseen sekoiluun ja kohtaavat joukon täyskahjoja henkilöhahmoja. Mutta minne epäonni heitä johtaakin, Duke ja Gonzo oppivat, että joskus täytyy mennä liian pitkälle kun ei muuallekaan voi mennä.”

9. Dead Man (1995)

”Jim Jarmuschin ohjaama ja käsikirjoittama lännenelokuva. 1990-luvun kulttiklassikoita.”

10. Arizona Dream (1993)

”Omaperäiseksi ja jopa omituiseksi luonnehdittun komedian päähenkilö on eskimoelämästä haaveileva Axel, joka lähtee ystävänsä kanssa Arizonaan Leo-setänsä häihin. Pian Axel huomaa päätyneensä setänsä tavoin autokauppiaaksi. Hän tapaa lentämisestä unelmoivan leskirouvan ja tämän tytärpuolen, joka haluaa uudelleensyntyä kilpikonnaksi. Nytkin ylipitkä filmi oli alun perin nelituntinen. Kuvaukset keskeytyivät, kun ohjaaja poti kolme kuukautta masennusta.”

11. Cry-Baby (1990)

”Cry-Baby John Watersin vuonna 1990 ohjaama musikaali. Kun Baltimoren kovisjengiä johtava hulttio rakastuu yläluokkaiseen ja kilttiin kaunottareen, alkaa yhteiskuntaluokkien välinen sota.”

Edit 2.7.2022: Poistettu listalla ollut Mies joka itki; elokuva löytyy Yle Areenasta.