Uusimmat

Jokaisen suomalaisen pitäisi katsoa tämä elokuva ja lähteä sitten torille – ”Viiden tähden mestariteos, jossa on jokainen osa-alue paikallaan”

Kuva: Sami Kuokkanen @ Elokuvayhtiö Aamu 2021

29.10.2021 09:04 Muropaketin toimitus

Tänään saa vihdoinkin ensi-iltansa Hytti nro 6. Se on suomalaisen elokuvan tuleva klassikko ja osoitus siitä, että Suomessa osataan tehdä myös kansainvälisesti arvostettuja teoksia.

Juho Kuosmasen ohjaama ja Rosa Liksomin romaanin innoittama Hytti nro 6 on jo nyt tehnyt historiaa: elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prxin aikaisemmin tänä vuonna. Suosion siivittämänä elokuva on nyt valittu edustamaan Suomea ensi talven Oscar-mittelöissä. Vielä ei ole tietoa siitä, pääseekö Hytti nro 6 shortlistille eli varsinaisten ehdokkaiden joukkoon, mutta kansainväliset mediat povaavat niin.

Ja Hytti nro 6 on todellakin kehunsa ansainnut.

Muropaketin arviossa kriitikko Aki Lehti antaa elokuvalle täydet viisi tähteä ja kehuu sitä seuraavasti:

Kuosmasen elokuva on pieni mestariteos, jossa jokainen osa-alue loksahtaa paikalleen. Paketin kruunaavat erinomaiset pääosanesittäjät, sekä ratkaisu sijoittaa tapahtumat yhden aikakauden loppuun, analogiseen tekniikkaan luottavan maailman viimeisiin hetkiin. Nykyään jokaisen taskussa oleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden olla aina jonkun seurassa ja sulkea halutessaan ympäröivä todellisuus ulkopuolelle. Ilman oikeaa yksinäisyyttä täysin vieraaseen hyttitoveriin tutustuminen ei ehkä enää ole pakollista tai väistämätöntä.

Lue koko arvio täältä:

Arvostelu | Hytti nro 6 on viiden tähden mestariteos ja hyvästä syystä Suomen Oscar-ehdokas

Hytti nro 6:n juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Hytti nro 6 vie unohtumattomalle junamatkalle arktisten neuvostomaisemien halki. Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Lauran odotukset rauhoittavasta etsikkomatkasta karisevat kerta heitolla, kun Ljoha juo itsensä äänekkääseen humalaan heti ensimmäisenä iltana. Alun yhteentörmäyksen jälkeen eriparinen kaksikko alkaa kuitenkin löytää toisistaan jotakin yhteistä ja odottamatonta. Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetun junan erikoislaatuisessa maailmassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin.