Jokeri on syksyn 2019 ainoa supersankarielokuva – Kunnon tehostemyllytyksestä on tulossa melkein vuoden tauko

05.09.2019 11:19 | Muropaketin toimitus

Monen mielestä Hollywood ei enää muuta teekään kuin supersankarielokuvia. Tämä on tietenkin liioittelua.

Kuten io9 on ehtinyt huomauttamaan, ei syksyllä 2019 ilmesty kuin yksi ainoa supersankarielokuva – eikä sekään ole supersankarielokuva sillä tavoin kuin termi yleisesti ottaen tulkitaan. Joaquin Phoenixin tähdittämä rosoinen rikoselokuva Jokeri on tehty vain 55 miljoonan dollarin budjetilla, kun taas esimerkiksi Avengers: Endgamen tekeminen maksoi 356 miljoonaa dollaria.

Jokerin trailerissa eivät räjähtele rakennukset, vaan ihmiset:

Viimeksi perinteistä supersankaritoimintaa on nähty valkokankaalla heinäkuun alussa, kun Spider-Man: Far From Home sai ensi-iltansa.

Seuraava perinteisempi supersankarileffa on Harley Quinniin (Margot Robbie) ja muihin DC Comicsin naishahmoihin keskittyvä Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Sekään ei kuitenkaan edusta ”pahinta mahdollista” supersankariviihdettä, sillä hahmovetoinen ja ilmeisesti melko maanläheinen elokuva on tuotettu vain noin 80 miljoonan dollarin budjetilla.

Seuraavaa isoa supersankarielokuvaa saadaan odottaa elokuvateattereihin aina vappuun 2020 asti. Tuolloin saa ensi-iltansa Scarlett Johanssonin tähdittämä Black Widow. Sitä seuraavat kesällä ja loppuvuodesta 2020 Warner Bros. Picturesin Wonder Woman 1984, Marvel Studiosin The Eternals ja mahdollisesti myös Sony Picturesin Morbius ja Venom 2.

Ja siinäpä vuoden 2020 supersankarielokuvat tällä tietoa ovatkin!

The New Mutants saattaa päätyä teatterilevitykseen, mutta lukuisat lykkäykset ja lisäkuvausten jatkuva lykkääntyminen kielii siitä, että julkaisu tapahtuu todennäköisemmin jossain Disneyn omistamassa suoratoistopalvelussa kuin valkokankaalla.

Supersankarielokuvien ystävillä on siis tällä hetkellä kohtalaisen laihat ajat, eikä tilanne juuri parane ensi vuonnakaan.