Uusimmat

Jokerilla menee yhä kovaa – Tämä on lipunmyynnin ja mahdollisen jatko-osan tilanne nyt

14.10.2019 09:41 Muropaketin toimitus

Jokeri on elokuva, joka on ollut tänä syksynä kaikkien huulilla ja rikkonut siinä ohessa myös katsojaennätyksiä esimerkiksi USA:ssa. Vielä toisena esitysviikonloppunakin Todd Phillipsin ohjaus hallitsi USA:n katsojatilastoja.

Box Office Mojon mukaan Jokeri keräsi viime viikonloppuna USA:ssa noin 55 miljoonan dollarin lipputulot. Näin se säilytti paikkansa listan kärjessä ja jätti taakseen esimerkiksi uuden Addams Family -animaation, joka ylsi avausviikonloppunaan vain noin 30 miljoonaan dollariin.

Tällä hetkellä Jokerilla on kasassa USA:n markkinoilta 192,78 miljoonaa dollaria ja muualta maailmasta 351,2 miljoonaa dollaria.

Kokonaispotti on siis vajaan kahden viikon jälkeen jo yli 540 miljoonaa dollaria.

Tällä tuloksella Jokeri on kaikkien aikojen yhdeksänneksi menestynein ”DC-elokuva”. Batman-elokuvista sen edellä ovat Batman v Superman: Dawn of Justice, Yön ritari ja Yön ritarin paluu.

Warner Bros. Pictures -studio on varmasti mielissään Jokerin menestyksestä – etenkin kun elokuvan budjetti oli ilmeisesti vain noin 60 miljoonaa dollaria. Todd Phillipsiä ja Joaquin Phoenixia kosiskellaan siis jo varmasti tekemään jatko-osaa, mutta mitään virallista ei ole asiasta vielä uutisoitu. Jokeri-fanien kannalta on lupaavaa kuitenkin se, että sekä Phillips että Phoenix ovat ilmoittaneet haluavansa jatkaa yhteistyötään Jokerin merkeissä. Ei siis olisi mikään ihme, jos Warner Bros. uutisoi ennen pitkää jatko-osan toteutuvan lähivuosille.

Välittömästi ei Jokeri 2 kuitenkaan tule varmasti valmistumaan, sillä Todd Phillips on tekemässä ensin elämäkertaelokuvan Hulk Hoganista, eikä Joaquin Phoenixinkaan kalenteri tyhjä ole. Myös käsikirjoitus pitäisi jatko-osalle jossain välissä rustata…

Oma veikkauksemme on, että Jokeri saa jatkoa ennen pitkää, mutta ei ainakaan ennen vuotta 2022. Eri asia sitten on, onko jatko-osa hyvä idea lainkaan

Muropaketin uusimmat