Jokerista tuli jättihitti Suomessakin: Lippukauppa käy kuumana vielä kuukausi ensi-illan jälkeenkin ja Avengers: Endgame on pian ohitettu

05.11.2019 11:44 | Tatu Junni

Suomen katsotuimmat elokuvat lokakuussa 2019 on nyt paljastettu. Todd Phillipsin ohjaama Jokeri pesi lattiaa kaikilla muilla uutuuksilla.

293 604.

Niin monta kertaa Jokeri-elokuvan näkemisestä maksettiin lokakuussa Suomessa, kertoo Suomen Elokuvasäätiö sivuillaan. Ensi-iltansa elokuva sai 4. lokakuuta. Tällä hetkellä katsojamäärä on jo ylittänyt 300 000:n rajan, ja kansansuosio jatkuu edelleen: vielä viime viikonloppunakin Jokeri oli Suomen katsotuin elokuva.

Maanantaiaamuna 4. marraskuuta Jokerin virallinen katsojasaldo oli Suomessa 314 698.

Vuoden toistaiseksi katsotuin supersankarielokuva on Suomessa ollut Avengers: Endgame, joka sai ensi-iltansa huhtikuussa. Kuukausikaupalla katsojatilastojen Top 20 -listalla sinnitellyt spektaakkeli keräsi noin 340 000 katsojaa, kunnes poistui elokuussa vihdoin ohjelmistosta, ja julkaistiin pian sen jälkeen Blu-raylla ja muissa formaateissa.

Viime viikonloppuna Jokeri keräsi meillä lähes 22 000 uutta katsojaa.

Koska Terminator: Dark Fatesta ei ollut selvästi Joaquin Phoenixin tähdittämää leffaa haastamaan, eikä kalenterissa ole lähiviikoille luvassa mitään todellista kilpailijaa, on turvallista veikata Jokerin yltävän Suomessa vähintäänkin 350 000:een katsojaan ja peittoavan Avengers: Endgamen tuloksen selkeästi.

Maailmanlaajuisesti Jokerilla on kasassa 936,887 miljoonan dollarin lipunmyynti. Näin ollen se on jo kaikkien aikojen menestynein R-ikärajaluokituksen saanut elokuva.

Jokerilla on todistetusti niin pitkä ”häntä”, että miljardin dollarin rajan uskotaan menevän rikki jo lähiaikoina. Avengers: Endgamen myyntituloihin ei Jokeri kuitenkaan tule yltämään, likimainkaan. Endgame keräsi kesällä 2,798 miljardin dollarin potin ja nousi kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi Titanicin ohi.

Jokerin menestystä korostaa se, että elokuva tehtiin ns. supersankarileffaksi poikkeuksellisen halvalla. Tuotantobudjetti oli vain 55-70 miljoonaa dollaria. Näin ollen Jokeri on studiolleen Warner Bros. Picturesille jopa kannattavampi elokuva kuin kilpailevan Marvel Studiosin yli 350 miljoonalla dollarilla tekemä Endgame.

Blu-raylle Jokeri ehtii Suomessa vasta helmikuussa 2020. Elokuvateatterimenestyksestä halutaan nyt selvästi ottaa kaikki ilo irti.

Muropaketin arvion elokuvasta voit lukea täältä:

Jokeri-elokuva ei ole mestariteos, mutta Joaquin Phoenix pelastaa paljon