Uusimmat

Joku huumasi Titanicin tekijät elokuvan kuvauksissa – vielä 25 vuoden jälkeenkään ei tiedetä, mitä oikeasti tapahtui

02.01.2023 12:30 Muropaketin toimitus

Titanic

James Cameronin suurelokuvaa Titanic tehdessä sattui ja tapahtui.

Yksi erikoisimmista Titanicia koskevista tarinoista kertoo, miten koko tekijätiimi huumattiin elokuussa 1996. Tuntemattomaksi jäänyt henkilö lisäsi PCP:tä kalakeittoateriaan, mistä seurasi Titanicin tekijöille tuntien mittainen painajainen.

Vulture julkaisi joulun alla artikkelin Titanicin huumehuuruisesta kuvauspäivästä. Suosittelemme sen lukemista lämpimästi:

25 Years Later, No One Knows Who Spiked the Titanic Chowder

Artikkelissa kerrotaan seikkaperäisesti, miten sekaviksi yöllä järjestetyt kuvaukset muuttuivat pian merellisen aterian jälkeen. Elokuvantekijä toisensa jälkeen kuvaili oloansa oudoksi, ja monen käytös muuttui pian hyvinkin erikoiseksi.

”Näimme James Cameronin ryntäämässä ovesta ja hänen hännillään juoksi extra, joka huusi että hänessä on jotain, ottakaa se pois”, kuvaili Titanicin tekijätiimiin kuulunut Jake Clarke Vulturelle.

Aluksi Cameron epäili tilanteen johtuvan äyriäisten aiheuttamaa myrkytystilasta, mutta pian selvisi, että kyseessä on jotain vieläkin katalampaa. Poliisitutkimuksista huolimatta syyllinen tai motiivi teolle ei koskaan selvinnyt.

Titanicin päähahmoja esittäneet Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet eivät onnekseen osallistuneet kohtalokkaan yön kuvauksiin.

Vuoden 1997 suurelokuvaa ei löydy tällä hetkellä Suomen suoratoistopalveluista, mutta myynti- ja vuokraversiot Titanicista ovat toki saatavilla.