Uusimmat

”Jonkun olisi pitänyt sanoa ohjaajalle ei” – Tänään tv:ssä Quentin Tarantinon tylsin elokuva

23.03.2018 06:00 Muropaketin toimitus

The Hateful Eight

Nelosen perjantai-illan elokuvana nähdään vuonna 2015 valmistunut The Hateful Eight. Luminen lännenelokuva alkaa kanavalla kello 21.30, ja päättyy kello 00.45.

Quentin Tarantinon ohjaamassa The Hateful Eightissa palkkionmetsästäjät Marquis Warren (Samuel L. Jackson) ja John Ruth (Kurt Russell) ovat kuljettamassa vankia (Jennifer Jason Leigh) Wyomingin Red Rockiin hirtettäväksi, kun lumimyrsky pakottaa heidät yöpymään Minnien puodissa, johon on kokoontunut sekalainen joukko epäilyttäviltä vaikuttavia miehiä…

The Hateful Eightilla on hetkensä, mutta missään nimessä se ei lukeudu Tarantinon arvostetuimpiin elokuviin. Melkein kolme tuntia kestävä mysteeritarina (168 minuuttia, televisiossa vielä mainoskatkot päälle) kärsii pahasta mammuttitaudista. Jonkun olisi pitänyt osata sanoa ohjaajalle ei.

Muropaketin arvostelussa The Hateful Eightista todettiinkin mm. seuraavaa:

”Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana elokuvassa ei tapahdu oikeastaan yhtään mitään. Puhetta tietysti riittää ja riittää, kuten Tarantinon teoksissa aina. Hahmot kilpailevat siitä, kuka kertoo kaikkein ällöttävimmän tarinan. Poliittisesta korrektiudesta ei tietysti ole tietoakaan ja neekeri-sanaa hoetaan melkein yhtä paljon kuin Django Unchainedissa. Siinä missä Django sai nauramaan toistuvasti ääneen, ei Hateful Eight onnistu kuin saamaan vienon hymyn suupieleen pariin otteeseen.

Dialogi on taitavaa, mutta ei lähelläkään parasta mitä Tarantino on kirjoittanut. Videovuokraamon tiskin takana aloittanut Tarantino taitaa nykyään itsekin uskoa olevansa nero. Sitä on hoettu hänelle vuosikaudet ja nyt miljoonakartanossaan asusteleva ohjaaja on unohtanut täysin tiivistämisen taidon. Tarantino on edelleen loistava ohjaaja ja käsikirjoittaja, mutta tarvitsisi vierelleen jonkun väittämään hänelle vastaan ja sanomaan ei. Päinvastoin tuottajat ja studio suostuivat kaikkiin hänen vaatimuksiinsa ja ehtoihinsa.”

Lue koko arvio:

The Hateful Eight on Quentin Tarantinon tylsin tekele