Kesällä 2015 ilmestyi Marvel-elokuva, josta kukaan ei pitänyt – Nyt selvisi, ettei kalkkunasta piittaa edes sen ohjaaja

25.11.2019 13:21 | Muropaketin toimitus

Josh Trankin ohjaama Fantastic Four oli vuoden 2015 haukutuimpia ja pahiten flopanneita elokuvia. Nyt Trank on arvioinut elokuvan itse, eikä suinkaan ylistävään sävyyn.

On edelleen epäselvää, mitä Marvel-sarjakuviin pohjautuvan Fantastic Fourin kuvauksissa ja jälkituotannossa täsmälleen ottaen tapahtui, mutta yleinen käsitys on se, että ohjaaja Josh Trank ja 20th Century Fox riitaantuivat elokuvan sisällöstä ja linjauksista, ja Trank savustettiin pihalle. Studio laittoi elokuvan kasaan itsenäisesti, eikä ohjaaja ollut lopulta lainkaan tyytyväinen lopputulokseen – kuten ei ollut myöskään Muropaketin kriitikko:

Fantastic Four on surkein ja tylsin supersankarileffa vuosikausiin

Nyt Josh Trank on arvostellut Fantastic Fourin Letterboxd-sivullaan.

Kahden tähden arviossa Trank toteaa mm. seuraavaa:

”Mahtavat näyttelijät. Elokuvassa on vain hyviä näyttelijöitä ja kaiken kaikkiaan Fantastic Fourin sisällä on oikea elokuva, jossain siellä. Ja tuo näyttelijäkaarti ansaitsisi olla SIINÄ elokuvassa. Kaikki Fantastic Fouria tehneet selvästi halusivat tehdä SITÄ elokuvaa. Mutta… lopulta… Siitä ei tullut sitä elokuvaa. Teinkö elokuvan jonka näyttelijät ansaitsivat? Rehellisesti? En tiedä. Voin kuitenkin sanoa, että Fantastic Fourissa on KAKSI eri elokuvaa, jotka kilpailevat keskenään. Onko olemassa #julkaiskaatrankinversio? Ihan sama. Minä en ole mikään Zack Snyder.”

Arviossaan Trank kertoo myös olleensa vasta 29-vuotias Fantastic Fouria tehdessään. Ohjaajan mukaan hän ei kadu mitään ja toivoo Peyton Reedin (Ant-Man) tekevän seuraavan Ihmenelos-leffan. Cameorooli kuulemma kelpaisi.

Huhujen mukaan Marvel Studios julkaisee uuden Fantastic Four -elokuvan vuonna 2022 tai 2023. Mitään ei ole kuitenkaan virallisesti vahvistettu.