UUSIMMAT

Joulu tuli aikaisin tänä vuonna: Yli 200 kotimaista elokuvaa on katsottavissa ilmaiseksi tästä päivästä alkaen

03.12.2019 07:30 | Muropaketin toimitus

Hyviä uutisia kaikille elokuvien harrastajille: Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät elokuvat ovat avautuneet verkkoon vapaasti katseltaviksi.

Elokuviin voi tutustua tästä päivästä alkaen KAVIn uudistuneessa Elonet-tietokannassa, joka samalla liittyy osaksi Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen Finna-verkkopalvelua.

KAVI omistaa reilun neljänneksen – noin 450 teosta – kaikista Suomessa tuotetuista kokoillan elokuvista. Elonetin kokoelma kattaa aluksi yli 200 pitkää elokuvaa.

Suuri osa elokuvista on saatavilla jopa 4K Ultra HD -tarkkuudella.

”Saavutus on poikkeuksellinen niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kun KAVIn verkossa levitettävien elokuvien kokonaismäärä lähivuosina yli kaksinkertaistuu, tulee Elonetin tarjonta täyttämään uusimpienkin 4K-televisioiden ja -tietokonenäyttöjen tekniset vaatimukset”, luvataan KAVIn tiedotteessa.

Elonetin tarjonnasta kerrotaan seuraavaa:

”Suomen Filmiteollisuuden ja Suomi-Filmin rakastettujen klassikkojen ohella Elonet avaa aitiopaikan Teuvo Tulion melodraamoihin ja Fenno-Filmin koko tuotantoon. Erikoismaininnan ansaitsevat myös kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi äänestetty Komisario Palmun erehdys (Matti Kassila, 1961), Vesa-Matti Loirin koskettava debyytti Pojat (Mikko Niskanen, 1962) sekä alkuperäisistä kameranegatiiveista 4K-laatuiseksi restauroitu Talvisota (Pekka Parikka, 1989).”

Pitkien elokuvien lisäksi Elonet sisältää pari tuhatta mainos-, dokumentti- ja lyhytelokuvaa, sensuuripoistoa ja muuta filmikatkelmaa yli sadan vuoden ajalta.

Tutustu tarjontaan täällä:

elonet.fi